Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%

Ítélet Nürnbergben (1961)

Judgment at Nuremberg
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
elekm90   2020. 09. 03.

legújabb vélemény

0

A rendkívüli hossza ellenére végig leköt, ami miatt a forgatókönyvet illeti dicséret. Nagyon jól és akkoriban ritkaság számba menő merészséggel nyúl a témához. Mindkét fél remek érveket hoz fel, azt kell, hogy mondjam, hogy a mai napig kevés ennyire ... több»

 
Berto49   2018. 03. 04.

1
Maga a tökély

Kimagaslóan tökéletes film. Annak ellenére, hogy többnyire egy tárgyalóteremben játszódik, valamint a hossza is többszöröse az átlagnak, minden perce érdekfeszítő. Elsősorban a témája miatt, amely a háborús bűnök bonyolult kérdéskörével foglalkozik, ... teljes kritika»


 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

0

Azért ahhoz pofa kell, hogy a világtörténelem leginkább gyűlölködő, leginkább elfogult peréről valaki ilyen dicsőítő filmet készítsen...pedig az alakítások ott vannak a szeren (Schell, Clift)

 
Laci000   2015. 06. 01.

0

Azt nem mondom, hogy rossz film, de engem azért nem nyűgözött le. Túlságosan vontatott, pedig a téma jó, de az ember könnye elalszik miközben nézi. A kamerakezelés az idegesítő, sokszor remeg a kép és nem egyenletesek a fókuszálások.

 
kota   2019. 11. 08.

0

remek film....majdnem 5pontot ér....több ilyen film kellene...

Galéria (10)

Videók (1)

A film összbevétele 10 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Burt Lancaster mielőtt aláírt volna a szerepre, ragaszkodott hozzá, hogy garantálják neki, hogy nem kell Hollywoodon kívül forgatnia.

(dulkap)
 

Eredetileg Laurence Oliviert vették fel Ernst Janning szerepére.

(dulkap)
 

A filmet Nürnbergben forgatták.

(dulkap)
 

A színészek, akik a filmben dolgoztak, a normál díjazásuk töredékéért vállalták el a szerepet, mert olyan fontosnak tartották a film témáját.

(dulkap)
 

Mire ez a film elkészült, az összes férfit, akit elítéltek és bebörtönöztek a nürnbergi perben, és az amerikai zónában tartottak, már szabadon engedték.

(dulkap)
 

Judy Garland első filmje a Csillag születik (1954) után.

(dulkap)
 

Maximilian Schell azzal, hogy elnyerte az Oscart az Legjobb férfi főszereplő kategóriában a legalulfizetettebb nyertessé vált az Oscar történelmében. A filmben csak az 5. legnagyobb fizetést kapta Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark és Marlene Dietrich után.

(dulkap)
 

Spencer Tracy 11 perces záróbeszédét megszakítás nélkül vették fel.

(dulkap)