Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82

Ítélet Nürnbergben (1961)

Judgment at Nuremberg
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
kota   2019. 11. 08.

legújabb vélemény

remek film....majdnem 5pontot ér....több ilyen film kellene...

 
Berto49   2018. 03. 04.

Maga a tökély

Kimagaslóan tökéletes film. Annak ellenére, hogy többnyire egy tárgyalóteremben játszódik, valamint a hossza is többszöröse az átlagnak, minden perce érdekfeszítő. Elsősorban a témája miatt, amely a háborús bűnök bonyolult kérdéskörével foglalkozik, ezentúl pedig a sztárszínészek kitűnő alakításaival emelkedik az „ezt mindenkinek látnia kell!” kategóriába. Érdemes áttekinteni a szereplők névsorát, túlzás nélkül legalább négyen, öten megérdemelték volna az Oscart, de csak az egyikük kaphatta meg, ő Maximilian Schell, Hans Rolfe, a védő szerepében. Nem sok értelme van külön taglalni az egyes színészek alakításait, hiszen mindannyian a tudásuk legjavát nyújtották. Mégis az egyik beidézett tanúr... több»


 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

Azért ahhoz pofa kell, hogy a világtörténelem leginkább gyűlölködő, leginkább elfogult peréről valaki ilyen dicsőítő filmet készítsen...pedig az alakítások ott vannak a szeren (Schell, Clift)

 
Laci000   2015. 06. 01.

Azt nem mondom, hogy rossz film, de engem azért nem nyűgözött le. Túlságosan vontatott, pedig a téma jó, de az ember könnye elalszik miközben nézi. A kamerakezelés az idegesítő, sokszor remeg a kép és nem egyenletesek a fókuszálások.

A film összbevétele 10 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Burt Lancaster mielőtt aláírt volna a szerepre, ragaszkodott hozzá, hogy garantálják neki, hogy nem kell Hollywoodon kívül forgatnia.

(dulkap)
 

Eredetileg Laurence Oliviert vették fel Ernst Janning szerepére.

(dulkap)
 

A filmet Nürnbergben forgatták.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.