Az élet csodaszép

Az élet csodaszép

It's a Wonderful Life

Az élet csodaszép (1946) Frank Capra családi fantasy-drámája, amely a MAFAB közösségének véleménye alapján megható, meleg hangulatú karácsonyi klasszikus. A visszajelzések a régies stílus ma is működő báját, Clarence angyal szerethető figuráját és az egyén környezetére gyakorolt hatásának gondolatát emelik ki. James Stewart, Donna Reed és Lionel Barrymore főszereplésével George Bailey egy karácsony előtti pénzügyi válságban, egy angyal segítségével szembesül azzal, mennyit jelent a városának. A rendezés Golden Globe-elismerése mellett a film több Oscar-jelölést is kapott. A filmet a MAFAB.hu-n 68 értékelés alapján kiemelkedő fogadtatás övezi, tetszésindexe jelenleg 90%.

Hirdetés

George Bailey építész egy kisvárosban éldegél, ahol nagybátyjával egy takarékpénztárt üzemeltetnek. A takarékpénztár hiteleket nyújt építkezésekhez, így bárki számára elérhetővé válhat a saját otthon. Nem sokkal karácsony előtt Bailey-ék nagy bajba keverednek - nagybátyja elveszíti 8000 ezer… Több

Premier: 1946.12.20.

2023.08.27 Ergit

Éveken át ezt adták le Karácsonykor. Nem hiába! Hiszen a legtöbb embernek fogalma sincs, mekkora hatással van környezetére, mekkora érték is ő, és amit nap mint nap tesz!

2016.12.03 Thibo84

Ezt a filmet látni kell. Én miután megnéztem, megértettem miért ez a film az első minden karácsonyi listán.

2017.07.10 Deku

Ez a régies stílus nagyon bejövős volt számomra még mai szemmel nézve is. Kellemes hangulata volt ennek a filmnek. Szerintem egy könnyed kikapcsolódásnak tökéletes és ajánlani tudom. Szerettem.

2018.01.28 Berto49

Bájosan naiv, szeretni való karácsonyi film. A legjobb benne Clarence, a szárnyaiért küzdő angyal, de James Stewart is remekül alakít benne. Egyedül töltött Szentestére az egyik legmegfelelőbb film!

A Clarence által küldött könyv (Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai) bejegyzése: „Kedves George! Ne feledd, hogy az az ember, akinek barátai vannak, nem lehet felesleges! Köszönöm a szárnyakat! Szeretettel üdvözöl: Clarence". Szerző: Berto49