Tőrbe ejtve – Ébredj fel, halott ember

Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery

2025.12.15 mafabfan

Hozta az elvárt szintet

Igazán élvezetes színpadi darab lenne belőle. A 2 pap karaktere és természetesen a nyomozó is kifogástalanul játszott. Mégis azt mondanám, hogy Glenn Close volt, aki a legkiemelkedőbb alakítást nyújtotta, amit remélhetőleg néhány díjjal is honorálnak. Kár, hogy ez nem mondható el Mila Kunisról, aki szinte csak néhány feszengős poénféleséget mormolt el. Összességében elég jó film volt, csak lassan indult be, de ez kezd jellemvonása lenni ennek a franchise-nak.

2025.12.26 Zoltán415695

Krimi, de lelkületes

Nagyon érdekes film, igaz, egy kicsit klisés, de az értéke ettől nem kevesebb. Valahogy az ember érzi, hogy nem az a gyilkos, aki a legnyilvánvalóbb személy, érzi az ember, hogy nem olyan könnyű és felszínes az egész. Nagyon szívesen megismerném könyves adaptációban is. Vajon harcos kell az Egyháznak vagy Isten szolgálója?

2025.12.25 kisslujo

Mert szenteste láttam

Gondoltam, egyházi témájú, nem szentségtörés, ha ma megnézem. Megérte. Sokkal magasabbról üzent, mint várhattam. Krimi, vígjáték, látvány, fordulatok, filozófiai keretbe ültetve. Bár ezt megérezni könnyed politikai poénokból nem könnyű, de a keret ki lett töltve a megoldással, amit a kispap hány a falra borsóként. Sajnos. Nem hinném, hogy a többség észreveszi, de én rezonálok vele. Akit nem ejtett tőrbe bármelyik szélsőség, annak reményt adhat, vannak még gondolkodók. Ez a plusz volt az ajándék nekem a szórakoztató kétórás lendülethez. Áldást, békességet az alkotóknak és nézőknek!