Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
31
Képek
5
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Puncs   2020. 01. 06.

legújabb vélemény a nap véleménye

Szélhámos sztripperek

Az utóbbi években egyre több olyan film került a mozikba, melyekben nők alakítanak bűnözőket. Ilyen az Ocean's 8 – Az évszázad átverése, vagy A bűn királynői is. Ebből a szempontból A Wall Street pillangói is illeszkedik ezen alkotások sorába, ám a hasonlóságok itt meg is állnak. Az előbbiekkel ellentétben A Wall Street pillangói igaz történet alapján készült, emellett a társadalom egy elég széles rétegét érintő problémával is foglakozik. A történet középpontjában két sztriptíztáncosnő áll. Az egyikőjük Ramóna, akit Jennifer Lopez személyesít meg. Egy veterán sztriptíztáncosnő, aki után csorgatják a nyálukat a férfiak, és aki a szárnyai alá veszi a nagyiját pátyolgató, tapasztalatlan sztript... több»

 
Lubi   2019. 09. 26.

a nap véleménye

Farkasok pillangóbőrben

A bűn királynői után ismét eljött egy Scorsese ihletésű női szereplős bűnügyi film a mozikba. A történet most is valós eseményeken alapul, de ezúttal a Nagymenők helyett a Wall Street farkasának hatása érezhető. A Wall Street pillangói mégsem süllyed az álfeminista propagandafilmek kínos határa alá. Azonban a készítők kínosan ügyelnek arra is, hogy a középszert csak alulról súrolja a film minősége. Farkas helyett pillangók, de a történet és a tanulság maradt a régi. A Jessica Pressler újságcikke nyomán készült alkotás főszereplője Destiny, egy fiatal ázsiai nő, aki rúdtáncosként keresi a kenyerét. Munkahelyén összeismerkedik Ramonával, és legjobb barátnők lesznek. A gazdasági válság azonban... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 05.

a nap véleménye

Farkaslelkű pillangók

Ha röviden akarnám jellemezni a filmet, azt mondanám, hogy: Aztamindenit! Ez a film több szempontból is óriási meglepetés a számomra. S a jó hír az, hogy pozitív értelemben! Kezdjük először a remek témaválasztással! A Wall Street ügyes-bajos dolgai már több ízben visszaköszöntek a filmvásznon. Csak kapásból kettő jut eszembe az elmúlt időszakból: egy óriási filmélmény, Scorsese remekműve, A Wall Street farkasa, és egy óriási csalódás, a Milliárdos fiúk klubja. Vagy így, vagy úgy, egyvalami mindenképpen közös ezekben a filmekben: a férfi nézőpont. Hát lessünk csak be a kulisszák mögé, s lássuk a dolgokat egy kicsit a másik oldalról! Hogyan befolyásolja a sztriptíz klubokban gürcölő táncoslán... több»

 
Dávid Schenkir   2019. 10. 04.

Unalmas, semmitmondó

Ez egy végtelenül unalmas film. Alapból nem nézek előzeteseket, mert nem akarom a film egyetlen masodpercét sem úgy nézni, hogy azt egyszer már láttam. Itt fordított a helyzet. Ha láttad a két perces előzetest, akkor láttad az egész filmet. Túlzás nélkül. Egy minimális pluszt sem ad a másik 2 óra.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 29.

Nagyon látványos film volt az biztos. Érdekes, hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel, de főleg a remek színésznők teszik minőségivé ezt a filmet. Találékonyságból nem volt hiány a túlélés miatt főleg. Jennifer Lopez pedig vagy 20 évet simán letagadhatnaXD Remek zenék is tűzdelték a filmet. Szórakoztató, de mégis nagyon lehangoló az egész film.

Jennifer Lopez
 
A színészek igyekeztek, de nem tudták megmenteni a filmet. Jennifer Lopez hozta a tőle elvártakat, és a két karakter jelleme is jól illet egymáshoz. A süllyedő hajót az próbálta fenntartani, hogy a végére igyekeztek gondolatot ébreszteni afelől, hogy a barátság mindent kibír és örökké tart, de ez kevésnek bizonyult a lezárásnál. több»
 
Ugyanakkor a filmnek vitathatatlan erőssége, hogy kiáll a sisterhood és a gentlewomenlike mellett, és erős társadalmi kritikával illeti korunk irányadó gazdaságpolitikáját, rávilágítva, hogy a lányok valamiféle női Robin Hoodként csak visszavették a gazdagok pénzét. több»
 
... helyette viszont látunk egy 107 perces krimi-drámát, néhány humorbonbonnal megtűzdelve, melyben szép és szexi női testek próbálják elcsábítani a wall street-i kopékat. több»

A film összbevétele 144 770 443 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 292 593 075 forintot termelt. A hazai mozik összesen 197 648 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jennifer Lopez napi jelleggel gyakorolta a rúdtáncot a filmre való felkészülés részeként. Az énekesnő-színésznő a saját elmondása alapján még saját otthonába is beszerzett egy rudat.

(hp)
 

Jennifer Lopez személyesen győzte meg Cardi B.-t arról, hogy vállalja el a szerepet.

(hp)
 

A film körül kisebb botrány bontakozott ki, amikor egy sztriptíztáncos, Samantha Barbash jogi lépéseket helyezett kilátásba, mivel szerinte Jennifer Lopez és a film mögött álló produkciós cég engedély nélkül használta fel a történetét.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.