Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
13
Vélemények
31
Képek
5
Videók

Vélemények: A Wall Street pillangói (2019)

 
melindamillei   2020. 05. 28.

legújabb vélemény

Kellemes csalódás

Csatlakozok néhány előttem szólóhoz, nem értem miért van ennyire lehúzva a film. Amikor láttam az IMDB értékelését kicsit megijedtem, hogy úgy kell magam majd rajta végigszenvednem, de már látom a legtöbb magyar filmes oldal is az amerikai nagytesót majmolta kritikáival, és túl komolyan vett egy filmet, amit nem kellett volna. Pedig minden szereplő hűen hozza a karaktert, a történet pedig érdekes. Morálisan lehet nem sok jót mond rólam, de maximálisan egyet tudtam érteni Ramonával, akinek modernkori Robin Hood beütése van: fosztogat olyanoktól, akik megérdemlik olyanoknak, akik megérdemlik.

 
Puncs   2020. 01. 06.

a nap véleménye

Szélhámos sztripperek

Az utóbbi években egyre több olyan film került a mozikba, melyekben nők alakítanak bűnözőket. Ilyen az Ocean's 8 – Az évszázad átverése, vagy A bűn királynői is. Ebből a szempontból A Wall Street pillangói is illeszkedik ezen alkotások sorába, ám a hasonlóságok itt meg is állnak. Az előbbiekkel ellentétben A Wall Street pillangói igaz történet alapján készült, emellett a társadalom egy elég széles rétegét érintő problémával is foglakozik. A történet középpontjában két sztriptíztáncosnő áll. Az egyikőjük Ramóna, akit Jennifer Lopez személyesít meg. Egy veterán sztriptíztáncosnő, aki után csorgatják a nyálukat a férfiak, és aki a szárnyai alá veszi a nagyiját pátyolgató, tapasztalatlan sztriptíztáncosnőt, Destiny-t. Utóbbit Constance Wu kelti életre. Egy darabig minden szépen és jól megy, dől a lé, aztán 2008-ban beüt a gazdasági világválság, és minden oda lesz. Ahogy lenni szokott, a pénzügyi válság után a társadalom legalján lévők húzzák a legrövidebbet. Négy sztripper azonban összefog, és illegális eszközökhöz nyúl. Drága klubokban férfiakat szednek össze, akiket, miután bedrogoznak, sztriptízbárba visznek, ahol annyi pénzzel kopasszák meg őket, amennyit nem szégyellnek. Hamar a csúcsra érnek, fürdenek a pénzben és a luxuscuccokban, ám semmi nem tart örökké. Egy idő után egymást érik a bonyodalmak, és már nincs kiszállás. A film alaptörténete remek, ám sok a kihagyott lehetősé... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 05.

a nap véleménye

Farkaslelkű pillangók

Ha röviden akarnám jellemezni a filmet, azt mondanám, hogy: Aztamindenit! Ez a film több szempontból is óriási meglepetés a számomra. S a jó hír az, hogy pozitív értelemben! Kezdjük először a remek témaválasztással! A Wall Street ügyes-bajos dolgai már több ízben visszaköszöntek a filmvásznon. Csak kapásból kettő jut eszembe az elmúlt időszakból: egy óriási filmélmény, Scorsese remekműve, A Wall Street farkasa, és egy óriási csalódás, a Milliárdos fiúk klubja. Vagy így, vagy úgy, egyvalami mindenképpen közös ezekben a filmekben: a férfi nézőpont. Hát lessünk csak be a kulisszák mögé, s lássuk a dolgokat egy kicsit a másik oldalról! Hogyan befolyásolja a sztriptíz klubokban gürcölő táncoslányok életét a tőzsdekrach? Mert kik az állandó vendégei ezeknek a kluboknak? A gazdag üzletemberek, akik a mókuskerékből kiszakadva (s asszonykára rábízva a gyerekeket) szeretnék kifújni a fáradt gőzt. Embere válogatja, ki hogyan áll ezekhez a nőkhöz. A legtöbben azért nem a szerelmet keresik. S a módszereik megválogatásában sem igen finomkodnak. Sztriptízbárban dolgozó nők = egy darab hús, akivel bármit meg lehet tenni. Na de mi van akkor, ha egy öltáncosnak nemcsak esze van, hanem kivételes fifikája, s ezt nem fél arra használni, hogy kikaparja magának a gesztenyét, s ha cserébe át kell verni pár Wall Streetes jómadarat? Hát hulljon csak a férgese! Ezen a ponton lehet azt mondani, hogy a f... több»

 
Lubi   2019. 09. 26.

a nap véleménye

Farkasok pillangóbőrben

A bűn királynői után ismét eljött egy Scorsese ihletésű női szereplős bűnügyi film a mozikba. A történet most is valós eseményeken alapul, de ezúttal a Nagymenők helyett a Wall Street farkasának hatása érezhető. A Wall Street pillangói mégsem süllyed az álfeminista propagandafilmek kínos határa alá. Azonban a készítők kínosan ügyelnek arra is, hogy a középszert csak alulról súrolja a film minősége. Farkas helyett pillangók, de a történet és a tanulság maradt a régi. A Jessica Pressler újságcikke nyomán készült alkotás főszereplője Destiny, egy fiatal ázsiai nő, aki rúdtáncosként keresi a kenyerét. Munkahelyén összeismerkedik Ramonával, és legjobb barátnők lesznek. A gazdasági válság azonban közbeszól, és a pénzes wall street-i üzletemberek kevesebbet járnak a sztriptíz klubba. A táncosnőkre rájár a rúd, így elhatározzák, hogy ezentúl leitatják és bedrogozzák áldozataikat, hogy aztán a bódult férfiaktól könnyedén kicsalják a hitelkártyáikat. A történet nem túl bonyolult, és a film sem szövi tovább a szálakat felesleges kérdésekkel. Felmerülnek morális dilemmák röpke gondolatfoszlányai, de aztán gyorsan el is hessegetik őket. A táncosnők ugyanis tudják, mire vevő a közönség, és meg is adják nekik. A film receptjét valahogy úgy kell elképzelni, mintha fognánk a Wall Street farkasa című, zseniális, Martin Scorsese filmet, majd a közönség igényeihez igazítva és újra csomagolva ism... több»

 
indingo   2020. 03. 28.

Nem értem a fanyalgókat. Érdekes volt a story, jó volt a történetvezetés és apránként pecsepegtették az információkat. Az alakítások is rendben voltak.

 
MP170506   2020. 03. 01.

Nagyon jó film lett, az élet kiváló forgatókönyveket képes írni. A szereposztás is remek volt. Összességében ez egy izgalmas, sokatmondó film, remek színészekkel.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 29.

Nagyon látványos film volt az biztos. Érdekes, hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel, de főleg a remek színésznők teszik minőségivé ezt a filmet. Találékonyságból nem volt hiány a túlélés miatt főleg. Jennifer Lopez pedig vagy 20 évet simán letagadhatnaXD Remek zenék is tűzdelték a filmet. Szórakoztató, de mégis nagyon lehangoló az egész film.

 
Dávid Schenkir   2019. 10. 04.

Unalmas, semmitmondó

Ez egy végtelenül unalmas film. Alapból nem nézek előzeteseket, mert nem akarom a film egyetlen masodpercét sem úgy nézni, hogy azt egyszer már láttam. Itt fordított a helyzet. Ha láttad a két perces előzetest, akkor láttad az egész filmet. Túlzás nélkül. Egy minimális pluszt sem ad a másik 2 óra.

 
bettina50   2019. 10. 14.

Kevesebb több lett volna

Most láttam a moziban,elzsibbadtam teljesen. A második órát végigásítoztam,sajnos. JLO alakítása szenzációs,az alakja izmos,szexi,a csajok jól vonaglanak benne,de egy ponton túl unalomba fulladt,felszínessé válik és már nem szurkoltunk nekik annyira. Túl sokszor ismételt egyforma jelenetek,túl sok szöveg. Mintha akadna a lemez. Végig az járt a fejemen,hogy ajándék lónak ne nézd a fogát,mivel ajándékjeggyel néztem meg. :D

 
Nik   2019. 10. 01.

Ismét sikerült csőbe húznia az előzetesnek, és ez sajnos nem az első ilyen filmélményem 2019-ben. Kihagyni azért kár lett volna, mert van egykét ütős poén, de az egész olyan semmitmondó. Izgalmasabb, pörgősebb filmre számítottam.

 
anonym   2019. 09. 30.

Oké, gyerekek ez a film egyszerűen nagyon ott van. Minden klappol benne. A képi világa nagyon lenyűgözött, a párbeszédek sziporkázóak a sztori meg elképesztően pörgős. Jennifer Lopez szerintem élete egyik legjobb alakítását hozta a filmben. Ez egy olyan film, amit egyszerűen látni kell!

 
scroll35   2019. 09. 28.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Semmitmondó történet agyonmaszkírozott főszereplőkkel. Nem érte meg a mozijegy árát.

 
danda115   2019. 09. 27.

Nem állítom, hogy ez életem legrosszabb filmélménye, de az előzetes hírek alapján én sokkal jobbra számítottam. Valahogy elég nagy hiányérzettel keltem fel, ráadásul egy kicsit döcögős is volt a film számomra. Ennek ellenére szerintem egyszer érdemes megnézni, de nem gondolom, hogy ennél több lenne az egészben.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.