Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
Berto49   2019. 07. 20.

legújabb vélemény

Ikerfilmek

Ugyanarról a témáról szinte ugyanabban az évben két különböző nemzetiségű film készült. A másik a „Férfiak fecskében” címet viseli. Bár gyakori szokásom, hogy megnézzek azonos témájú filmeket, most ez a látott egy is untig elég volt. Ennyi frusztrált, lúzer szereplő egy darabban szinte megfeküdte a gyomromat. Az üzenet ugyan számomra is átjött; egy kiválasztott, kedvelt időtöltés meg tudja változtatni a résztvevők depressziós életét, de pont a férfi szinkronúszás!? Ennek a viszonylag új sportágnak – szerintem - az egyik lényeges eleme a tökéletes testű hölgyek medencés produkciója. Itt pedig elhízott, pocakos, „úszógumis”, középkorú férfiak mórikálták magukat. Lehet, hogy már a ritmikus sportgimnasztikának is vannak hódolói a másik nemből? Egyetlen kedvelhető szereplője sem volt a filmnek, mindegyik súlyos lelki válságot élt át. A film igyekezett mindegyikük nyomasztó problémáját tisztázni, ettől túlságosan megnyúlt a műsoridő, ami erősen csökkentette a szórakoztatás lehetőségét. Viszont szerencsére nem voltak benne altesti poénok, ami mostanában olyan ritka, mint a fehér holló.

 
Kolci_23   2019. 03. 11.

A maga módján egy szórakoztató köntösbe csomagolt, de a legmélyén egy filozofikus alkotás az életről, az önbizalomról és a szolidaritásról. A Szabadúszók számomra eddig az év legkellemesebb pozitív csalódása. Azt nem mondom, hogy biztos vagyok benne, hogy ott lesz az év végi kedvenc filmek listáján, de lekötött, szórakoztatott és elgondolkodtatott. Részemről jár a 4 csillag.


 
nándi99   2019. 03. 09.

Nagyon szerethető film lett a Szabadúszók, ami intelligenesen jára körbe a kérdést, hogy mit is jelent férfinak lenni, és abszolút elrugaszkodva a kliséktől igen szórakoztató körítéssel ad választ, és bontja le a konvekciókat. Abszolút merem ajánlani a megtekintését, kiemelkedik a francia vígjátékok közül, amik általában nem igazán a kedvenceim. De ez most pozitív kivéltel!

 
danda115   2019. 03. 08.

Nekem alapból bejön ez a fajta humor, és ha ráadásul egy kis életszagú helyzettel is megfűszerezik, az szerintem alapból nem lesz egy rossz recept. Egy kicsit fura persze a történet és annak alakulása, de még így is nagyon lebilincselő volt.

 
romcul   2019. 03. 07.

Kissé szkeptikus voltam a filmmel kapcsolatban, de így visszatekintve úgy érzem, nagyon sokat kaptam tőle. A történet kellőképpen drámai, de még így is árad belőle egyfajta életigenlés, amelyet abszolút a magamévá tudtam tenni. Remek volt!

Marina Fois
Mathieu Amalric
Benoît Poelvoorde
Noée Abita
Leïla Bekhti
Philippe Katerine
Alban Ivanov
Benoît Poelvoorde
Guillaume Canet
Jean-Hugues Anglade
Mathieu Amalric
Virginie Efira
 

A filmben számos 80-as évekbeli sláger is felcsendül. Gilles Lellouche azért döntött a 80-as évek zenéje mellett, ugyanis a film főbb szereplői ebben az évtizedben élték fiatalságukat.

(hp)
 

A forgatás előtt a film főszereplői a női olimpiai szinkronúszók francia edzőjével, Julie Fabre-ral készültek a munkára.

(hp)
 

Az alkotók Vanessa Paradist is megkeresték a női főszerep kapcsán, azonban a szerepet végül Marina Fois kapta meg.

(hp)
 

Gilles Lellouche már 2010-ben elkezdte írni a film forgatókönyvét. A rendező elmondása szerint nemzedéke megcsömörlöttsége inspirált a történet.

(hp)
 

Gilles Lellouche 14 évvel legutóbbi filmje, a Narco - Belevaló bealvós után rendezett ismét. A két film bemutatása közti időszakban számos produkcióban láthattuk különböző szerepekben.

(hp)
 
Nemcsak Hollywoodban készülhet ugyanarról a témáról két film is egy éven belül. több»
 
A nagy szíve pedig mindenképpen Lellouche filmje mellett szól... több»
 
Némileg didaktikus lehet ez az üzenet már a legelején, mivel az illusztrált hasonlat igen egyszerű és könnyen követhető, mégis explicit irányt ad a film értelmezésének. A végkifejlet során újra megjelenik ez a motívum, hogy keretbe fogja a látottakat és egyértelmű lezárást biztosítson. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.