Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Szabadúszók (2018)

Le grand bain
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Marina Fois
Mathieu Amalric
Benoît Poelvoorde
Noée Abita
Leïla Bekhti
Philippe Katerine
Alban Ivanov
Benoît Poelvoorde
Guillaume Canet
Jean-Hugues Anglade
Mathieu Amalric
Virginie Efira

Videók (2)

 
Berto49   2019. 07. 20.

legújabb vélemény

0
Ikerfilmek

Ugyanarról a témáról szinte ugyanabban az évben két különböző nemzetiségű film készült. A másik a „Férfiak fecskében” címet viseli. Bár gyakori szokásom, hogy megnézzek azonos témájú filmeket, most ez a látott egy is untig elég volt. Ennyi frusztrált, lúzer szereplő egy darabban szinte megfeküdte a gyomromat. Az üzenet ugyan számomra is átjött; egy kiválasztott, kedvelt időtöltés meg tudja változtatni a résztvevők depressziós életét, de pont a férfi szinkronúszás!? Ennek a viszonylag új sportágnak – szerintem - az egyik lényeges eleme a tökéletes testű hölgyek medencés produkciója. Itt pedig elhízott, pocakos, „úszógumis”, középkorú férfiak mórikálták magukat. Lehet, hogy már a ritmikus sportgimnasztikának is vannak hódolói a másik nemből? Egyetlen kedvelhető szereplője sem volt a filmnek, mindegyik súlyos lelki válságot élt át. A film igyekezett mindegyikük nyomasztó problémáját tisztázni, ettől túlságosan megnyúlt a műsoridő, ami erősen csökkentette a szórakoztatás lehetőségét. Viszont szerencsére nem voltak benne altesti poénok, ami mostanában olyan ritka, mint a fehér holló.

 
danda115   2019. 03. 08.

0

Nekem alapból bejön ez a fajta humor, és ha ráadásul egy kis életszagú helyzettel is megfűszerezik, az szerintem alapból nem lesz egy rossz recept. Egy kicsit fura persze a történet és annak alakulása, de még így is nagyon lebilincselő volt.

 
romcul   2019. 07. 13.

0

Kissé szkeptikus voltam a filmmel kapcsolatban, de így visszatekintve úgy érzem, nagyon sokat kaptam tőle. A történet kellőképpen drámai, de még így is árad belőle egyfajta életigenlés, amelyet abszolút a magamévá tudtam tenni. Remek volt!

 
nándi99   2019. 03. 09.

0

Nagyon szerethető film lett a Szabadúszók, ami intelligenesen jára körbe a kérdést, hogy mit is jelent férfinak lenni, és abszolút elrugaszkodva a kliséktől igen szórakoztató körítéssel ad választ, és bontja le a konvekciókat. Abszolút merem ajánlani... több»

 
Kolci_23   2019. 03. 11.

0

A maga módján egy szórakoztató köntösbe csomagolt, de a legmélyén egy filozofikus alkotás az életről, az önbizalomról és a szolidaritásról. A Szabadúszók számomra eddig az év legkellemesebb pozitív csalódása. Azt nem mondom, hogy biztos vagyok benne,... több»

 

A filmben számos 80-as évekbeli sláger is felcsendül. Gilles Lellouche azért döntött a 80-as évek zenéje mellett, ugyanis a film főbb szereplői ebben az évtizedben élték fiatalságukat.

(hp)
 

A forgatás előtt a film főszereplői a női olimpiai szinkronúszók francia edzőjével, Julie Fabre-ral készültek a munkára.

(hp)
 

Az alkotók Vanessa Paradist is megkeresték a női főszerep kapcsán, azonban a szerepet végül Marina Fois kapta meg.

(hp)
 

Gilles Lellouche már 2010-ben elkezdte írni a film forgatókönyvét. A rendező elmondása szerint nemzedéke megcsömörlöttsége inspirált a történet.

(hp)
 

Gilles Lellouche 14 évvel legutóbbi filmje, a Narco - Belevaló bealvós után rendezett ismét. A két film bemutatása közti időszakban számos produkcióban láthattuk különböző szerepekben.

(hp)
 
A nagy szíve pedig mindenképpen Lellouche filmje mellett szól... több»
 
Nemcsak Hollywoodban készülhet ugyanarról a témáról két film is egy éven belül. több»