Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%

Négyszáz csapás (1959)

Les quatre cents coups
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
4
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 07.

legújabb vélemény

A film bár nem mai darab, mégis valami eszméletlen varázsa van. Szokták mondani, hogy az élet írja a legjobb történeteket, s ha Truffaut-nak csak részben volt olyan gyermekkora, mint a filmben Antoine-nak, akkor az biztos nem lehetett könnyű (s ez vé... több»

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

Ha van olyan film, amire azt tudom mondani, hogy nagyon nem tetszett akkor itt van egy. Leginkább a történet volt az, ami nagyon nem tetszett a többi még talán rendben is lett volna ez azonban elrontotta a szórakozásom.

 

A filmben feltűnik a rendező, Francois Truffaut is: a vidámparki jelenetnél ő látható Antoine mellett a forgóban (amikor pedig kijönnek a szerkezetből, akkor lehet látni azt is, hogy rágyújt egy cigarettára).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A "négyszáz csapás" valójában az eredeti francia cím félrefordítása, ami magyarul annyit jelentene, hogy: "rossz fát tenni a tűzre"

(phanzetomox)
 

André Bazin filmkritikus pont a forgatás első napján (1958. november 11) halt meg, 40 évesen, leukémiában. Ő volt Truffaut mentora.

(phanzetomox)
 

A filmet a filmesztétának, André Bazinnak ajánlották.

(rbernadett)
 

Minden olyan fiatal színész, aki jelentkezett Antoine szerepére, szerepelt az osztálytermi jelenetben.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Ez Ellen Page kedvenc filmje.

(rbernadett)
 

François Truffaut első komoly nagy szerepe.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.