Quentin Tarantino mindig is felvállalta a véleményét, ez pedig nem csak akkor fordul elő, amikor az őt inspiráló filmeket veszi védelmébe.

A rendezővel legutóbb a Sight & Sound készített interjút. Tarantino ezúttal sem köntörfalazott, amikor filmes véleményét osztotta meg a nyilvánossággal. Amikor Claude Chabrol filmjeiről beszélt a műsor egyik epizódjában, talált időt arra is, hogy kritizálja François Truffaut munkásságát, különösen a rendező későbbi thrillereit:

“Chabrol thrillerei drasztikusan jobbak, mint a mélységes Truffaut-Hitchcock-filmek, amelyek szerintem egyszerűen borzalmasak. Én amúgy sem vagyok annyira Truffaut-rajongó. Van néhány kivétel, a legfontosabb az Adèle H. története, de a legtöbbször úgy érzek Truffaut iránt, mint Ed Wood iránt. Szerintem ő egy nagyon szenvedélyes, ügyetlen amatőr.”

Nem ez az első alkalom, hogy Tarantino kritikus véleményt mond Truffaut-ról. A Volt egyszer egy Hollywood regény változatában Cliff Booth szintén negatív véleményt fogalmaz meg a Négyszáz csapás és a Jules és Jim vetítéséről. Bár Tarantino azt állította, hogy Booth regényben tárgyalt filmes véleménye nem feltétlenül tükrözi az ő véleményét, nem volt nehéz dolga, hogy kritikákat fogalmazzon meg a szerző néhány legkedveltebb alkotásáról.

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»