Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Match Point (2005)

Match Point
Filmadatlap
 
25
Szereplők
14
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 20.

legújabb vélemény

0

Woody Allen korunk egyik nagy zsenije, aki nagy szerencsénkre a filmiparban tevékenykedik. Ez a filmje is kifejezetten jól sikerült, hiszen minden egyes emberi érzelmet, tulajdonságot belepakolt, kellően adagolva, hatásosan. Jók a színészi alakítások is.

 
Lester69   2018. 10. 22.

a nap véleménye

1

Woody Allen egyik legjobb 21. századi és legszokatlanabb mindenkori filmje. Alapvetően dramedy-k vagy egyszerűen csak vígjátékok mestereként van elkönyvelve, de ez a film egy eszméletlen kemény dráma. A testi vágyak és a ráció örök harcának megnyilvá... több»

 
hsanya182   2016. 11. 02.

2

Szokásos szerelmi háromszögről szóló tanulságos és érett film, de odaszegezett a képernyő elé! Szerelem. Házasság. Felelősség. Bűntudat. Gyilkosság. Dosztojevszkij is hatással volt a rendezőre. Bármilyen spirituális tanítás után is az emberben ezek a... több»

 
Puncs   2020. 03. 31.

0

Remek lélektani dráma. Izgalmas, tele van feszültséggel, szinte már-már thriller. A végkifejlet pedig egyszerűen zseniális.

 
indingo   2019. 06. 05.

0

Egyszerű kis házasságtörőből mivé válik egy férfi és mit képes megtenni, hogy ez ne derüljön ki, de itt még csak az egyik fordulata a filmnek mert mi van az igazsággal? Mire számít a néző és mit kap cserébe, bár azt feltételezzük a valóságtól távol áll ez a történet, de ha belegondolunk ez nem is olyan biztos.

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Szégyentelen módon lett gyenge ez a film, teljességgel értékelhetetlenül adták ki a kezük közül. Hát ez valami elképesztően lehangoló lett. Úgy értem, hogy lehangolóan siralmas. Nincs a filmnek se eleje se vége.

 
a.edit63   2015. 05. 20.

0

Woody Allen filmjei közül ez az első, amit végig bírtam nézni, bár néhányszor már úgy éreztem végem az idegesítő Woddy Allen-es párbeszédek miatt. Egyébként nem rossz film, még érdekelt is, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok. Egyszer-kétszer meg lehet nézni!

A film összbevétele 87 989 926 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film Woody Allen első olyan filmje, melyet teljes egészében Angliában forgattak.

(Puncs)
 

Kate Winslet-nek felajánlották Nola szerepét, ám az utolsó percben visszamondta, azzal az indokkal, hogy inkább a családjával szeretne lenni, így került a képbe Scarlett Johansson.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatása közben Woody Allen azt nyilatkozta, Scarlett Johansson szexualitása ellenállhatatlan. A rendező úgy fogalmazott: "nagyon nehéz extra viccesnek lenni valaki mellett, akinek ellenállhatatlan a szexuális kisugárzása és ráadásul még viccesebb is nálad".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Match Point Woody Allen azon hat filmje közé tartozik, melyekre a legbüszkébb.

(Menyét Ibolya)
 

A filmet 2005-ben a Cannes-i Filmfesztiválon versenyen kívül mutatták be.

(SódóGA)