Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
25
Szereplők
13
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Match Point
 
Puncs   2020. 03. 31.

legújabb vélemény

Remek lélektani dráma. Izgalmas, tele van feszültséggel, szinte már-már thriller. A végkifejlet pedig egyszerűen zseniális.

 
Lester69   2018. 10. 22.

a nap véleménye

Woody Allen egyik legjobb 21. századi és legszokatlanabb mindenkori filmje. Alapvetően dramedy-k vagy egyszerűen csak vígjátékok mestereként van elkönyvelve, de ez a film egy eszméletlen kemény dráma. A testi vágyak és a ráció örök harcának megnyilvánulása, ami ha nem is ilyen végletes, kisarkított formában, de mindannyiunk életében jelen van. Nagyon tetszett a szerencse kérdésköre is a filmben és lényegében ez a szál vagy vezérfonal az, ami miatt a Match Point eszméletlenül okos film. Mindehol becsap, ott is, ahol nem várnád és végre egy film, ami nem a megszokott zsáner-csavarokra építve próbálja átvágni a nézőt. SPOILER !!! Konkrétan a film végén volt 5 perc, ami alatt legalább ötször becsapott a sztori: Gyűrű nem esik bele a folyóba- Behívják a rendőrségre- Napló-Elengedik- Rendőr álma- Csövesnél van a gyűrű. SPOILER VÉGE Zseniális, így kell felépíteni egy történetet. A színészek is remekek, főleg annak a fényében, hogy Matthew Goode karakterén kívül, igazán senki sem szerethető. A főszereplő Chris egyszerűen idegesítően rossz döntéseket hoz, Nola a fan-fatale jellemével kergetett a halálba , Chloe pedig tenyérbe mászó és nyomulós. A zene is pont oda illik, nagyon kellett a feszültségnövelő és sokaknak már idegesítő áriázás. Nagyon szeretem Woody Allent, ezt a filmet még szégyenszemre nem láttam, de meglehetősen földhöz vágott és nagyon tetszett. Ajánlom mindenkinek !


 
hsanya182   2016. 11. 02.

Szokásos szerelmi háromszögről szóló tanulságos és érett film, de odaszegezett a képernyő elé! Szerelem. Házasság. Felelősség. Bűntudat. Gyilkosság. Dosztojevszkij is hatással volt a rendezőre. Bármilyen spirituális tanítás után is az emberben ezek a dolgok forrongnak, és a szerelmi háromszögek akár így is alakulhatnak, mint itt a filmben. A férfi nemzőképessége a házasság intézményével szemben áll amíg a természet természet marad, nem pedig emberi törvényesítés, erről szól az életünk, meg az EGÓról. Miért hazudik a férfi, miért sír a nő?! A nő nem tudja elfogadni a kukacok feladatát és a vándorlását :) Minden egyes probléma eltusolása további problémákat okoz és nem mindig segít a szerencse...

 
indingo   2019. 06. 05.

Egyszerű kis házasságtörőből mivé válik egy férfi és mit képes megtenni, hogy ez ne derüljön ki, de itt még csak az egyik fordulata a filmnek mert mi van az igazsággal? Mire számít a néző és mit kap cserébe, bár azt feltételezzük a valóságtól távol áll ez a történet, de ha belegondolunk ez nem is olyan biztos.

 
Deku   2017. 12. 23.

Szégyentelen módon lett gyenge ez a film, teljességgel értékelhetetlenül adták ki a kezük közül. Hát ez valami elképesztően lehangoló lett. Úgy értem, hogy lehangolóan siralmas. Nincs a filmnek se eleje se vége.

 
Tulajdonképpen a Match Point egy olyan csavarral operál, amely - bár ezt is megkapjuk tőle - egy hatásos csattanó helyett egy nagyon lassan kirajzolódó, vagy sokak számára talán ki sem rajzolódó perspektívaváltásból ered, amelyet ugyan nem valósít meg teljesen sallangmentesen, de eredetisége jelentős részben kárpótol ezért. több»

A film összbevétele 87 989 926 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film Woody Allen első olyan filmje, melyet teljes egészében Angliában forgattak.

(Puncs )
 

Kate Winslet-nek felajánlották Nola szerepét, ám az utolsó percben visszamondta, azzal az indokkal, hogy inkább a családjával szeretne lenni, így került a képbe Scarlett Johansson.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film forgatása közben Woody Allen azt nyilatkozta, Scarlett Johansson szexualitása ellenállhatatlan. A rendező úgy fogalmazott: "nagyon nehéz extra viccesnek lenni valaki mellett, akinek ellenállhatatlan a szexuális kisugárzása és ráadásul még viccesebb is nálad".

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.