74% 74 szavazat
Mennyország most

Mennyország most

Paradise Now
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
6
Képek (6)
Videók
1
Érdekességek (1)
3
Díjak (3)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A film nem igyekszik sem hősként, sem terroristaként ábrázolni az Izraelben ártatlan polgárokkal együtt saját magukat is felrobbantó palesztin fiatalokat. Célja, hogy minél autentikusabb környezetben mutassa be két öngyilkos merényletre készülő fiatal utolsó napját, hogy feltárja milyen egyedi, emberi indíttatás rejlik egy merényletre készülő palesztin döntése mögött. A film két gyerekkori jó barátról, Kaledról és Szaidról szól, akiknek reménytelen hétköznapjai egy merényletre való készülődéssel nyernek új értelmet. A palesztin fiatalok bombatámadásra készülnek az izraeli katonák ellen, ám végül is különböző módon döntenek a Tel-Avivba szánt bombákról...

Rendező: Hany Abu-Assad
Ország: Németország, Franciaország, Izrael, Hollandia
Premier (HU): 2005.11.10.
 
2015.08.21 Moria99

legújabb vélemény

Egyszerűen lenyűgöző. Tökéletes történetet kapott a film, komoly témát feszeget. Alap klasszikus. Sokaknak tudnám ajánlani legalább egyszeri megnézésre. Mivel hasonló filmet nem sokat tudnék felsorolni. Kedveltem!

0
 
2015.08.16 doffy_joka

Na, ez borzasztó. Engem teljesen kiakasztott ez a film, logikátlannak éreztem és a sztori is inkább szétesőben volt. Mintsem hogy összerakták volna egy egésszé… nagyon nem tetszett.

0

A film összbevétele 1 452 402 dollár volt (imdb.com).

#1