Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
30
Szereplők
3
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
nanita95   2018. 11. 26.

Furcsa érzéseket kelltett bennem hogy egy Japán mese közben végig Jazz zenét hallhattam. Főleg úgy, hogy a jazz életérzések közül semmit nem képviselt a mű. A téma amivel fogllalkozik viszont kiemelkedő és olyan innovatív ötletek és mechanikák is szerepeltek ebben a rajzfilmben ami mai szemmel is elképesztő nem hogy 17 évvel ezelőtt. A nagy kérdést még sem tudta megválaszolni. Hol a helye a világban a mesterséges inteligenciának?! Arra kaptunk csak választ, hogy mire lehet képes ha öntudatra ébred. Ami pedig a néző gondolataiban megfordulhat az az, hogy eljöhet -e az a nap mikor egy robot átveszi az irányítást. A mesterséges inteligencia létezése csak idő kérdése de senki nem tudja milyen úton módon tanul vagy hogyan lehetséges befolyásolni. Persze ha lehetséges befolyásolni. A rjazfilm atmoszférája nagyon hasonlított az ötödik elem című film futurisztikus világképére, ami nagyon tetszett de mégsem volt annyira érdekfeszítő mint a fentebb említett film. Nem volt elég dinamikus számomra. Nem tartom rossznak ezt a rajzfilmet de annyira jónak sem . Pont sikerült beleesnie a középkategóriába.

 
ellcrys89   2016. 02. 08.

Ez már szinte kellemetlen. Mármint az, hogy ennyire el lett szúrva ez a anime. Ha lehetne, mínuszba pontoznék annyira nem jött be. A történet gyenge és elenyésző lett.


 
Rainbowheart   2017. 12. 26.

Imádom! Ezt mindenkinek legalább egyszer látnia kell életében :) (ellcrys89 igen nem a "Pokemonon felnőtteknek szól eme MESTERMŰ :) " )

 
Elképesztő látványvilágú sci-fi anime, amely az ugyanazon a néven futó, 1949-es manga alapján készült, ami viszont a szintén azonos című, 1927-es német filmből merített. Valószínűleg ennek is köszönheti, hogy mind vizuálisan, mind hangulatában a műfajon belül egyedülálló. több»
 

A rajzfilm képi világa CGI animáció. A kézzel megrajzolt szereplők erre a CGI háttérre vannak ráillesztve.

(nanita95 )
 

Már a 60-as években megjelentek a tervek viszont Tezuka nem kért a történetből majd a 90-es évek végén ismét előkerültek ekkor már elfogadták a tervezetet és megkezdődhettek a munkálatok.

(nanita95 )
 

Hazánkban az első alkalommal a Titanic Filmfesztiválon mutatták be a rajzfilmet.

(nanita95 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.