Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak (2021)

Moxie

Amy Poehler
Lauren Tsai
Ike Barinholtz

jfruzsi97   2021. 11. 25.

Tetszett. Kellemes film. Szerintem átadta a mondanivalóját a nézőnek.

DJluki   2021. 03. 05.

Szerintem egy jó film, remek alakításokkal és mondanivalóval. Persze a feminizmusról szól, és sokan fújolnak majd rá, de attól még egy jól sikerült film.

stevepisti   2021. 03. 14.

Összességében tetszett, korrekt alakítások vannak benne az iskolásokat játszó fiatal színészek részéről. Itt-ott nálam már túlcsordult az a bizonyos feminim mérce, de ez most erről szólt.

Bálint   2021. 03. 04.

Olyan témákat dolgozott fel, amelyekről beszélni kell és oldani kell, erről nem nyitok vitát. De a forgatókönyv nekem valahogy nem jött be, tele volt klisékkel és kínos elemekkel.

A film egy Rockpor nevű kitalált városban játszódik Oregonban. A valóságban 17 olyan állam van Amerikában, ahol Rockport nevű város található. Köztük van Massachusetts, ahol Amy Poehler is lakik, de Oregonban nincs ilyen nevű város.

(Bence377940)

A film Jennifer Mathieu "Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak" című, 2015-ben kiadott szépirodalmi könyve alapján készült.

(Bence377940)

Patrick Schwarzeneggernek saját bevallása szerint rendkívül nehezére esett, hogy ennyire aljas legyen a szereplőgárda tagjaival. A film rendezője, Amy Poehler segített neki, amikor úgy látta, hogy túl kedves.

(Bence377940)

Amy Poehler másodszor rendezett nagyjátékfilmet, és érezhetően nagyon akart beszélni valamiről. Valami olyasmiről, amiről tényleg kell is, csak egészen biztosan nem így. több»

Az amerikai tinifilmekből már jól tudjuk, hogy a középiskola hierarchiája stabil, kikezdhetetlen alapokon nyugszik. A futballcsapat kapitánya a vezérürü, a pomponlányok rendezik a folyosó sorait, a csendesebb diákok pedig éljék túl valahogy azt a négy évet zavartalanul. Amy Poehler filmje ezt a rendszert piszkálja fel Moxie című filmjében. több»

A Moxie foglalkozik olyan valós problémákkal, amikkel foglalkozni kell, és ha csak egyetlen fiatal magára és a hangjára talál ennek köszönhetően és megtanulja kezelni a problémáit és ki mer állni önmagáért, akkor már megérte elkészíteni a filmet. több»