Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Nikita (1990)

Nikita
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
20
Képek
1
Videók
Nikita

Galéria (20)

Anne Parillaud

Videók (1)

 
F79   2021. 12. 09.

legújabb vélemény

7
Egy szabad nő születése

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Luc Besson egy különös és érzékeny, akcióthrillerbe csomagolt fejlődéstörténetet tár elénk, miközben érdekes kérdéseket vet fel. A gyilkosság mikor számít gyilkosságnak? Az államot szolgáló rendőr megölése súlyos bűncselekmény. Az állam megbízásából ... teljes kritika»

 
Hercegno   2017. 02. 26.

0

Fantasztikus Anne Parillaud színésnő a főszerepben, aki az egyik pillanatban bájos, kedves, játékos, és aztán pár másodperc alatt felveszi a hideg gyilkos arcát, hogy aztán megint esendő nő váljon belőle.

 
Nnoorraa   2016. 09. 05.

0

Elvont, érdekes film. Annak ellenére hogy nem egy mai darab nagyon is időtálló, nézhető. Izgalmas, egyedi a hangulata, karakteresek a szereplők benne. Engem meggyőzött!

A film összbevétele 5 017 971 dollár volt (imdb.com).

 

Anne Parillaud rendszeresen gyakorolt a lőfegyverekkel. A színésznő annyira komolyan vette a szerepét, hogy a fegyver szétszerelését még az autóban is gyakorolta, egy alkalommal azonban rendőrök állították meg, a helyzet pedig hosszas magyarázatra szorult.

(csd)
 

Jean Bouise utolsó filmje.

(csd)
 

Nikita első jelenetét legalább 100 alkalommal vették fel, a címszereplőt alakító Anne Parillaud pedig kiderítette, hogy a második felvételt használták fel a film végső változatában.

(csd)
 

50 millió francia frank volt a film költségvetése.

(LionelMessi10)