2020.11.21   szerző: GGS   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Napjaink talán legnépszerűbb akciófilmjeit a John Wick trilógia adja. Keanu Reeves valóságos reneszánszát éli a bérgyilkos története által, amelynek tavaly kaptuk meg a harmadik részét, a negyedik pedig 2021-re várható. Ha tetszettek a John Wick filmek kétségkívül látványos és profin koreografált akciói, akkor jó hírünk van: itt van tíz film, amit érdemes lehet még megnézned.

10+1 akciófilm, amit látnod kell, ha bejött a John Wick

Míg John Wick elsősorban csak saját sérelmeit torolta meg ellenségein, addig a Denzel Washington által alakított Robert McCall mások ügyében tesz igazságot A védelmezőben. Egy ilyen listáról természetesen nem hiányozhatnak más Keanu Reeves filmek, szám szerint kettő is felkerült rá. Az első a mára klasszikus státuszba került Féktelenül, amelyben egy bombára kötött buszt próbál megállítani.

Ami megy Keanu Reevesnek és Denzel Washingtonnak, az megy Tom Cruise-nak is, legalábbis a Jack Reacherben. A lista legrégebbi filmje az 1990-es Nikita, amelyben Anne Parillaud egy bérgyilkost alakít. A filmet egyébként Luc Besson rendezte.

A másik Keanu Reeves film a listán természetesen nem is lehet más, mint a Mátrix. E trilógia is 2021-ben kapja meg negyedik részét, kíváncsian várjuk, hogy lesz-e olyan ütős, mint az 1999-es első rész volt. Azért vérmes reményeink nincsenek. De nem csak ő szerepel több filmmel a listán, hanem Denzel Washington is, neki is érdemes megnézni A tűzben edzett férfi akcióját is.

Kissé a valóságtól jobban elrugaszkodott alkotás a Wanted Angelina Jolie-val és a levegőben kanyarodó lövedékekkel, de azért a szórakoztató akciófilmek közé tartozik. Bruce Willis jobb korszakából származik az 1997-es A sakál, amely szintén egy remek akciófilm még a régi stílusból.

Ha viszont mindent a pörgésnek, az őrületnek és a kissé szürreális sztorielemeknek szentelünk alá, akkor a Crank - Felpörgetve(Crank – Felpörögve)nél jobb filmet aligha találunk. Jason Statham itt is megmutatta, hogy mennyire fekszik neki az őrült akcióbugyi szerep.

Végül, de nem utolsósorban egy latinos zárás: Robert Rodriguez nagyot durrantott még ’95-ben a Desperadoval, amely valójában a rendező első egész estés filmje, az El mariachi - A zenész feldolgozása, benne Antonio Banderasszal és Salma Hayekkal.

81 John Wick  (2014)

akció | krimi | thriller

John Wick (Keanu Reeves) nem akar túl sokat, csupán nyugodt életet. Kutyája, sportkocsija, üres és hideg lakása éppen elég komfortot biztosít számára. Azonban egy nyugdíjas... több»

#11

akció

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

#10

80 A védelmező  (2014)

akció | krimi | thriller

Robert McCall (Denzel Washington) évekkel ezelőtt visszavonult. Azelőtt kommandósként szolgált, de leszerelt, megrendezte a halálát, és új, nyugodtabb életet kezdett. Egy... több»

#9

84 Féktelenül  (1994)

akció | kaland | krimi

Howard Payne, a pszichopata exzsaru felrobbantja egy toronyház liftjét. A bombaszakértő, Jack Traven nagy nehézségek árán kimenti a liftben rekedt embereket, azonban Payne újabb... több»

#8

75 Jack Reacher  (2012)

akció | krimi | thriller

A rendőrség foglyul ejt egy férfit, akit azzal gyanusítanak, hogy lelőtt öt embert. A férfi a kihallgatáson egy cetlit nyújt át, melyen az áll: "Kerítsék elő Jack Reachert!".... több»

#7

76 Nikita  (1990)

akció | thriller

Egy kábítószeres lány bandájával együtt betörést szerveznek majd az akció közben megöl egy rendőrt. A lány életfogytiglani börtönbüntetést kap, amit csak egy módon... több»

#6

91 Mátrix  (1999)

akció | sci-fi

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheusszal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek... több»

#5

akció | dráma | krimi

Samuel Rampos (Marc Anthony) iparmágnás a rejtélyes módon szaporodó gyermekrablási ügyek miatt felbérli az egykori titkosügynököt és bérgyilkost, John Creasyt (Denzel... több»

#4

66 Wanted  (2008)

akció | fantasy | krimi

Wes élete felér egy rémálommal. A munkahelye kész katasztrófa, főnöknője semmibe veszi, rendszeresen megalázza, miközben úgy dolgozik, mint egy rabszolga, és nyugtatókat szed,... több»

#3

71 A sakál  (1997)

akció | dráma | krimi

A maffia merényletet tervez az Egyesült Államok First Lady-je ellen, amiért egy FBI által irányított moszkvai rendőrségi bevetés során megölték a vezér testvérét. A... több»

#2

akció | krimi | thriller

Az egyik reggel Chev Chelios-szal egy ismeretlen hang közli a telefonban, hogy megmérkezték, és egy óra múlva meghal. Csak azzal tudja lelassítani a szívét leállító mérget, ha... több»

#1

79 Desperado  (1995)

akció | thriller

A poros mexióki falu életét felforgatja a rejtélyes idegen zenész érkezése. Hamarosan kiderül, a különös alak nem csak a zenéhez ért, de a fegyverforgatáshoz is. Ő a legendás... több»