Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Életem értelmei (2018)

Nos batailles
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
5
Képek
4
Videók

Galéria (5)

Videók (4)

 
Dorkateo   2021. 12. 08.

legújabb vélemény

2

Tűpontos látlelet a mai életről, ahol tulajdonképp nincsenek választásaink. Csinálni kell. Mintha egy orosz regényt olvasnék, minden olyan fájdalmas és hétköznapi. Nekem sajnos semmi pozitívum, remény, jövőkép nem jött le belőle, a végén se.

 
Turro   2019. 03. 22.

0

Gyönyörű, érzelmes és összességében véve igen erős alkotás lett az Életem értelmei. Van benne egy jó nagy adag keresédesség, de annyira ízléses az egész, hogy egy pillanatra sem lesz érzelgős. Nagyon jó szívvel merem ajánlani!

 
vitto   2019. 03. 21.

0

Az Életem értelmei legnagyobb erénye, hogy az alapfelvetése ellenére tökéletesen el tudja kerülni a sablokonat, Romain Duris pedig egészen pazar alakítást hoz az egyedüli szülő szerepében. Mély film, de nem gyilkolja le a nézőjét a túlzott szentimentalitásával. Nem sok jobb dráma került idén a mozikba eddig!

 
issue   2019. 03. 17.

0

Guillaume Senez egy családi és szociális drámát tett le elénk, amely szerintem mindannyiukat érinthet. Tűpontos, de nem húzza le az ember kedélyállapotát, tudja jól a film, hogy nem nyomasztani akar, hanem rámutatni az élet olyan aspektusaira, amelyekre talán tényleg érdemes odafigyelni.

 
kissbarna   2019. 03. 16.

0

féltem, hogy nem lesz egyszerűen hangulatom ehhez a filmhez, de nagyon hamar beszippantott. A történetvezetése remekül meg van írva, amit nálam már csak a jó alakítások tetéztek. Szerintem ez pont egy olyan darab, amit mindenkinek látnia kellene!

 

A film teljes játékideje alatt csak egyetlen jelentben hallgató zene, amikor a főszereplők Michel Berger 'White Paradise' című dalára táncolnak.

(hp)
 

A film gyerekszereplőit, Basil Grunbergeret és Lena Girard Vosst több mint száz jelentkező közül választották ki.

(hp)
 

Guillaume Senez rendező annak érdekében, hogy minél természetesebben alakítsanak a színészei a kamerák előtt, elég rendhagyó módszert alkalmazott. A színészeknek ugyanis nem adott szövegkönyvet, a forgatókönyvben csak a szituáció volt adott, minden egyéb a színészek improvizációja.

(hp)
 

Guillaume Senez elmondása szerint személyes tapasztalatai és élményei inspirálták a filmet.

(hp)
 

Az Életem értelmei Guillaume Senez második egészestés filmje. A direktor már rendezői debütálásával hatalmas sikert aratott, Maxime és Mélanie című alkotását több mint 70 filmfesztiválon mutatták be (egyebek mellett Toronto, Locarno, Angers stb.).

(hp)
 
Kramer kontra Kramer francia módra, plusz ott a szakszervezet. több»