Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Érdekességek: Megszállottság (1976)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 1 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Jóllehet, a film elején a férfi főszereplő és felesége keringőre táncolnak, a mozgásuk és a lépéseik nem illenek ehhez a tánchoz. Valószínűleg csak utólag illesztették hozzá a filmhez ezt a zenei részletet.

(Filmbarbár )
 

Az 1959-ben játszódó jelenetekben a régi autók kivételével semmi sem utal arra, hogy nem a film forgatásának időszakában járunk.

(Filmbarbár )
 

A film elején a San Miniató-i templom látható, de a templombelsőben zajló jeleneteket nem ott vették fel. Ennek az az oka, hogy a helybeli papok nem engedték be forgatásra a stábot, mivel korábban mások már visszaéltek a bizalmukkal, és csak később tudta meg az egyház, hogy egy pornongráf filmet forgattak ott. A stábnak ezért San Giminganóba kellett elutaznia.

(Filmbarbár )
 

Bernard Herrmann javasolta, hogy dolgozzák át és rövidítsék le a film befejezését, az eredeti forgatókönyv ugyanis nem állt volna meg a repülőtéri jelenetnél. Maga a rendező is helyeselte Herrmann ötletét.

(Filmbarbár )
 

Ez volt Brian De Palma első olyan filmje, amelynek Zsigmond Vilmos volt az operatőre.

(Filmbarbár )
 

Bernard Herrmann az e filmhez írott zenéjét tartotta a legjobb munkájának.

(Filmbarbár )
 

A film eredeti címe Déjá Vu volt.

(Filmbarbár )
 

Brian De Palma bátyja festette a filmben megjelenő portrékat.

(Filmbarbár )
 

Brian De Palma bevallása szerint nagyon nehéz volt együtt dolgozni Cliff Robertsonnal.

(Filmbarbár )
 

Alfred Hitchcock állítólag dühös lett, amikor megtudta, hogy Brian De Palma tervezi a Megszállottság elkészítését, ugyanis azt gondolta, hogy De Palma munkája a Szédülés remake-je lenne.

(Filmbarbár )
 

Geneviève Bujold nem szólalt meg, miközben Elizabeth Courtlandet játszotta, hogy leplezzék a színésznő francia akcentusát.

(Filmbarbár )
 

Bernard Herrmann zeneszerző szinte belehabarodott Geneviève Bujold-ba, a színésznőről a pénztárcájában még egy képet is őrzött, amit Herrmann özvegye talált meg.

(Filmbarbár )