Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Megszállottság (1976)

Obsession
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Geneviève Bujold
Cliff Robertson
Cliff Robertson
Geneviève Bujold
Geneviève Bujold
Cliff Robertson

Videók (2)

 
Filmbarbár   2019. 05. 23.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Lelki vakság

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha Brian De Palma, akkor tisztes iparosmunka – a rendező nevéről eddig legalábbis általában erre asszociáltam. Vannak ugyan villanásai az egyes filmekben, de nagy általánosságban megmarad a középszerűség színvonalán. A Megszállottság nekem ennél egy ... teljes kritika»

A film összbevétele 1 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Jóllehet, a film elején a férfi főszereplő és felesége keringőre táncolnak, a mozgásuk és a lépéseik nem illenek ehhez a tánchoz. Valószínűleg csak utólag illesztették hozzá a filmhez ezt a zenei részletet.

(Filmbarbár)
 

Az 1959-ben játszódó jelenetekben a régi autók kivételével semmi sem utal arra, hogy nem a film forgatásának időszakában járunk.

(Filmbarbár)
 

A film elején a San Miniató-i templom látható, de a templombelsőben zajló jeleneteket nem ott vették fel. Ennek az az oka, hogy a helybeli papok nem engedték be forgatásra a stábot, mivel korábban mások már visszaéltek a bizalmukkal, és csak később tudta meg az egyház, hogy egy pornongráf filmet forgattak ott. A stábnak ezért San Giminganóba kellett elutaznia.

(Filmbarbár)
 

Bernard Herrmann javasolta, hogy dolgozzák át és rövidítsék le a film befejezését, az eredeti forgatókönyv ugyanis nem állt volna meg a repülőtéri jelenetnél. Maga a rendező is helyeselte Herrmann ötletét.

(Filmbarbár)
 

Ez volt Brian De Palma első olyan filmje, amelynek Zsigmond Vilmos volt az operatőre.

(Filmbarbár)