Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77

Párizsi mesék (1964)

Paris - When It Sizzles
Filmadatlap
 
24
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
JcWh   2018. 11. 29.

legújabb vélemény

Bill & Audrey második felvonás

Még évekkel ezelőtt Audrey Hepburn miatt néztem meg ezt a filmet szinkronosan, akkor nem igazán tetszett. Majd nemrég immár William Holden miatt néztem újra eredeti nyelven és teljesen megváltozott a benyomásom a filmről. Hihetetlen, hogy a magyar szinkron mekkorát képes rontani egy film élvezeti értékén, eredeti nyelven teljesen más érzéseim voltak a film nézése közben. Bill Holden és Audrey Hepburn között szinte vibrált a levegő (ami nemcsak a színészi kvalitásaiknak volt köszönhető, hiszen a valóságban is szerelmesek voltak egymásba). Nagyon sok utalás is van a filmben a két színész korábbi pályafutására és életére. Maga a történet elsőre bugyutának tűnhet, de valójában nagyon is komoly mondanivalóval rendelkezik. Holden és Hepburn rajongóknak kötelező darab.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 06.

Akár gagyinak is hathat a történet, ha véresen komolyan akarjuk venni. Ám ez a film véleményem szerint egy ügyes, butuska kis sztoriba burkolt Hollywood-kritika és ebben az értelemben nagyon is jól sikerült, főként ami a film a filmben megoldást illeti. William Holden és Audrey Hepburn a Sabrina-ban egyszer már bevált párost alkottak, ebben a filmben pedig szerintem szintén különösen jól működik köztük a kémia. Audrey-t továbbra is a valaha volt egyik legtehetségesebb és legbájosabb színésznőnek tartom, ebben a filmben is hozza a tőle elvárt kötelezőt, Tony Curtis pedig egy ici-pici mellékszerepben önmagát és karrierjét parodizálja. Ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyed szórakozást. Áttűnés...és...vége főcím.


 
necum   2016. 09. 03.

Egyszerűen imádom Audrey Hepburn alakításait. A Párizsi mesék legalább annyira jó, mint az Álom luxuskivitelben, szerintem mindenképp érdemes megnézni, mert bár ez a technicolor csomagolás egy kissé egyenmázzal vonja be a témát, ettől függetlenül még nagyon ütős.

 
DJluki   2015. 07. 03.

Egy biztos, hogy bár ezek a filmek nem igazán tükrözik az én ízlésvilágomat, ettől függetlenül szerintem nagyon jók és érdekesek. Egy kicsit furák az alakítások és a sztori is egy kicsit lassú, de nekem nagyon tetszett.

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
William Holden
William Holden
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Marlene Dietrich
William Holden
Audrey Hepburn
William Holden
 

A forgatáson történt atrocitások ellenére William Holden és Richard Quine a film befejezése után pár napot baráti utazgatással töltött Ázsiában, ahonnan Holden már nem tért vissza Hollywoodba, mivel elkezdődött következő filmjének, A hetedik napnak a forgatása Malajziában.

(JcWh)
 

Marlene Dietrich jelenete eredetileg nemcsak a kocsiból a divatüzletig való elsétálásig tartott volna, hanem az üzletben még egy szőrme kiválasztása is benne lett volna. Miután Dietrich befejezte a forgatást, meg akarta tartani a szőrmét, amit az egyik stábtag kétségbeesetten újságolt a film producerének, mire az próbálta lebeszélni a színésznőt szándékáról. A producer – visszatérve a stábtagokhoz – bejelentette, hogy Dietrich megtarthatja a szőrmét és a kocsit is, amiből kiszállt.

(JcWh)
 

William Holden többször is kisállatával, egy fülesmakival a vállán érkezett a forgatásra.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.