Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
90
Filmadatlap
 
21
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Quo Vadis?
 
Yosihiro   2018. 12. 31.

legújabb vélemény

Quo

1951-es Oscar díjas filmet néztem meg és nem csalódtam. Egy látványos és művészi film tárult elém. Bár néhol Néro megformálása kissé unalmas és zavarba ejtő ettől függetlenül jó a film. A történet alapja a kereszténység, hit, szerelem. Ebben az időben ilyen nagy filmet megcsinálni ennyi mellékszereplővel igazi kihívásnak számított. A Tömegjeleneteken is látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek a minél élethűbb ábrázolásra. A színészek nálam nem alkottak kiemelkedőt de a főhős Marcus V. Robert Taylor) szerintem nagyot játszott a filmben egy Oscart megérdemelt volna. Szerelmese Lygia ( Deborah Kerr ) szerényen játszott , de mégis főszereplő volt. A szerelem több szálon való bemutatása ebben a történetben más más pozíciókban érdekes volt. A Tiszta szerelem a főhősöké , Petronius és a spanyol rabszolga szereleme ami önfeláldozó halállal ér véget és nem utolsó sorban Néró titkos szerelme Nerva aki a halálba segíti a nagy uralkodót. A hit bemutatása csodálatos ebben a filmben és igazi jó példája annak, hogy a hit magvait hogyan kell elültetni. A történet egy római parancsnok és egy "rabszolga lány" szerelméről és a keresztény hit felemelkedéséről szól. Összességében nagyon jól sikerült alkotásról van szó érdemes megnézni csak ajánlani tudom mindenkinek. Üdv Yosi

 
Kiro93   2017. 10. 26.

Ez egy igazi monumentális alkotás, amely a Ben Hur vagy a Kleopátra mellett az egyik nagy kedvencem. Egyszerűen imádom ezeket a filmeket, bármennyit megtudnék belőlük nézni. Örök klasszikus darabnak tartom, amit csakis ajánlani tudok.

A film összbevétele 45 860 660 dollár volt (imdb.com).

 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1951-ben.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.