Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
40%

Az utolsó pogány király (2018)

Redbad
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Jonathan Banks

Videók (1)

 
Artemisia   2019. 10. 26.

legújabb vélemény

4
Az ördög a részletekben rejlik

Többet vártam ettől a filmtől. Nagy léptékű, komoly és véres történelmi filmre számítottam, amolyan "új Mennyei királyságot" vártam. Tévedtem. Ez a film ezer sebből vérzik. Ami a legjobban zavart, szinte kiszúrta a szemem, az a végtelenül túlzásba vi... teljes kritika»

 
romcul   2019. 09. 07.

0

Ebben a filmben egyszerűen minden túl hosszú és vontatott, de értsd úgy, hogy az akciójelenetek is. Maguk a csatajeleneteket kétségkívül mutatósak, ezt el kell ismerni, minden más viszont még a közepes szintet sem nagyon üti meg.

 
paval   2018. 09. 09.

0

Nem akarok szemétkedni, de ez a film tényleg bűnrossz lett. Hiába költöttek rá állítólag sokat, nem igazán látszik rajta, a sztori történelmileg nagyon pontotlan, amivel nem lenne baj, ha ezt kompenzálná látvánnyal, vagy csak látnám, hogy mi miért tö... több»

 
fester   2018. 09. 08.

0

Úgy nagyjából a film feléig vártam, hogy történjen már végre valami, de annyira teátrális lett, hogy az volt az érzésem, egy rossz színdarabot látok. Az egyedüli, ami megmentette nálam, és emiatt lepontozni se szeretném, az a látvány. Szerintem az telitalálat.

 
googk   2018. 09. 06.

0

Lehet, hogy én vagyok túl szigorú, de ez a film egyszerűen nem lépte át a korrekt kategóriáját sem. Gyakorlatilag annyira sablonos karakterekkel van telezsúfolva az egyébként is klisés történet, hogy szinte percről pontosan meg tudtam saccolni, mi fog történni a következő jelenetben már.

A film 5 052 561 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 399 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet igen negatív kritikai fogadtatás övezte hazájában, de a nézőket sem győzte meg, így anyagilag komoly veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

(hp)
 

A film 2018-ban egyike volt azon kilenc produkciónak, melyek közül Hollandia kiválasztotta a jelöltet, mely az országot képviselheti a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában a 91. Oscar-ceremónián.

(hp)
 

A film cselekménye a középkori fríz király, Redbad karaktere köré épül.

(hp)
 

Az alkotók nyílt szereplőválogatást hirdettek a holland újságokban és a közösségi oldalakon. A felhívásban az állt, hogy ötezer hosszú hajú, szakállas férfit keresnek a csatajelenetekhez. A hírek szerint több mint tízezren jelentkeztek statisztaszerepre.

(hp)
 

Az utolsó pogány király a holland filmtörténet legnagyobb bukása, mivel 8 milliós költségvetése mellé mindössze 300 ezer eurós bevételt termelt.

(hp)
 
Hogyan tud egy európai történelmi akciófilm versenyképes lenni egy olyan piacon, amit az erre szakosodott televíziós társaságok és a hollywoodi mainstream filmgyártás által támasztott elvárások uralnak? Meg tud-e lepni minket az akciószakértő Roel Reiné? VÍZKELETI DÁNIEL KRITIKÁJA. több»
 
A szereplők kimerevített, elszántan néző arcát is milliószor megcsodálhatjuk premier plánban. A felsorolt eszköztár legkésőbb egy óra múlva csömört okoz, így még hosszabbnak tűnik az amúgy is végtelenített játékidő. Részemről túléltem, de mindenki mást óva intenék attól, hogy akármelyik mozit száz méterre is megközelítse, amikor éppen Az utolsó pogány királyt játsszák. több»