Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

Az aranypolgár születése (1999)

RKO 281
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
5
Képek
Videók

Galéria (5)

Liev Schreiber
Liev Schreiber
James Cromwell
Melanie Griffith
Melanie Griffith
 
Dada   2019. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Már bocs, de nekem ez a film tökre értelmezhetetlen volt. Nem is értem, hogy mit akartak ezzel egyáltalán az alkotók. Persze nagyon jók az alakítások és a hangulata is egészen magával ragadó, de bennem nem hagyott mély nyomott, ráadásul össze is zavart egy kicsit.

 
Berto49   2018. 10. 28.

0
Valamit a "csodagyerek", Orson Welles életéről

Film egy film elkészítésének körülményeiről, vagy ha úgy jobban tetszik: életrajz a „csodagyerek” Orson Welles életéről, arról, hogy mi késztette első mozgóképes munkájának megalkotására. Nem gyakori téma, nem is lenne különösebben érdekes, ha nem a ... teljes kritika»

 
grigoriy1rem   2015. 05. 20.

0

Egészen másként tekintek ezek után az Aranypolgárra, sőt, azt kell mondjam, hogy a két film kettőssége teljesen új kontextust nyit az értelmezésben. Persze, ehhez ismerni kell Welles egyik legjobb alkotását. Nem állítom, hogy ne lettek volna itt-ott ... több»

 

A film 2000-ben Golden Globe-díjat nyert a legjobb TV számára készített darab kategóriájában.

(Berto49)
 

Ugyan csak mellékszereplője a filmnek Hedda Hopper, aki filmes pályafutása során száznál is több filmben szerepelt, de a hírnevét mégis az 1938-ban indított pletykarovatának köszönhette. Rosszindulattal teli híresztelései olyan jövedelmezők voltak, hogy kastélytulajdonossá lett Beverly Hills-en. Jellemző szellemi nívójára, hogy férjével együtt (DeWolf Hopper, akinek Hedda előtt volt négy felesége volt) egy számmisztikust kértek fel, hogy határozza meg, milyen név a legalkalmasabb számára. Így lett belőle Hedda, a születési neve egyébként Elda Furry volt.

(Berto49)