60% 38 szavazat
Alvó kutya

Alvó kutya

Schlafende Hunde
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
20
Szereplők (20)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Lejátszás
nmth01  

Sorozat áttekintés

1. évad (2023) - 6 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

Egy bukott vezető rendőrtiszt és egy fiatal, feltörekvő ügyész két nagyon különböző indítékból újra megnyit egy lezárt gyilkossági ügyet. De amikor megteszik, kiderül, hogy Pandora szelencéjéről van szó. Ahogy a véres nyomok egyre mélyebbre vezetik őket a rendőrség és az… Több


Ország: Németország
Premier: 2023.06.22. | Netflix (2023.06.23.)
 
2023.09.18 puszta

legújabb vélemény

Németes precizitással elkészített sorozat, a sztori erős közepes... Az jó, hogy már-már realisztikus, és legalább annyira dráma, mint krimi, nem is annyira kiszámítható, bár néhány fordulat kissé ügyetlen. A karakterek jók, és a színészek is hozzá, a... Több

0
 
2023.06.24 Dorkateo

Lehangoló, nem is tudtam hosszabban nézni. Elvileg a műfaj minden eleme megvan, megfelelően összerakva, de a skandináv vonal nem a kedvencem.

1
 
2023.06.26 szemtelen

A bukott zsaru harca

Hagyd békén az alvó kutyákat, ha nem akarod, hogy megharapjon – vagyis a kifejezés szerint ne avatkozz olyan helyzetbe, ami éppen nem érint téged Ez egy olyan érzés, amely szinte minden valaha készült krimire vonatkozhat, de különösen vonatkozik a találóan elnevezett Alvó kutya című hatrészes német Netflix-thrillerre, ahol a kegyvesztett és hajléktalanságig züllött zsaru közreműködésével újraindítanak egy már kihűltnek tűnő bűnügyet. A történet egy labirintusszerű összeesküvést tár fel, és a korrupt igazságszolgáltatás ösvényein kanyarog. A sorozat tekintélyes, németes tempóban és jól pozicionált fordulatokkal bontogatja a cselekményszálakat, ami olykor megfojtja az epizódok amúgy sem pattanásig feszült tempóját. A sorozat jól megszerkesztett és jól eljátszott, hiteles, de a részletekben néha egy kicsit elakad, nem hozza az elvárt színvonalat. Kiemelkedik a főszereplő, Max Riemel alakítása, aki különösen ügyes egy olyan fickó, Atlas megformálásában, aki egyszerre fél megromlott szellemi képességeitől, és eltökélt szándéka, hogy visszaszerezze az elvesztett életét. Az Alvó kutya egy nézhető, kielégítő, érdekfeszítő és németesen fűszerezett zsaru-thriller.

0
 
2023.07.04 Szilárd-Leo

Hát, jó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sziasztok! Ez egy olyan sorozat, amit gyorsan elfelejtünk, de a valóságot mutatja be. Egyébként korrupt rendőrökről szól, de a megfejtésre csak a film végén derül fény. Ezért találom jónak.

0
 
2023.06.22 nmth01

Jól összerakott sorozat, de az esetek többségében bizony kissé unalmas.

0