Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
doobie   2020. 01. 31.

legújabb vélemény

Én alapból megnézek mindent, amiben Adéle Exarchopoulos játszik, szerintem fantasztikus színésznő, aki bármilyen szerepet zsigerből megold és átélhetően hoz. Mindenkinek csakis figyelmébe tudom ajánlani a munkásságát, és bár úgy érzem, a Szex és pszichoanalízis egy kissé klisésre sikeredett, ettől függetlenül egy igencsak maradandó alkotást feltételez.

 
gerda   2020. 01. 30.

Nem mondom, rá kellett hangolódnom a filmre, nem egy könnyű darab, szerintem a cselekménynek meg is van a maga sajátos dinamikája, ami némi türelmet is igényel, ugyanakkor elképesztően jó hangulata van az egésznek!


 
Toncsi   2019. 12. 07.

Nagyon imádtam a filmet, igazából már az első jelenttől egy érzelmi útvesztőbe vezet a cselekmény. Jó kis lecke emberi kapcsolatokról, konfliktusokról. Tetszett, ahogy a határozott, másoknak segítő nőnek regényírás közben kibontakozik a valódi, törékeny énje, ez talán az egésznek a kulcsa. A forgatókönyv ugyanis igencsak összetett, Sybil kivetíti a múltját a pácienseire, ezért folyamatosan keveredik a valóság és a fikció, múlt és a jelen, az életképek és a filmbéli események. Fölösleges tovább ragozni, zseniális, mindenképp látni kell kategória.

 
neyto   2019. 09. 13.

Őszinte leszek, óriási csalódás volt számomra a film. Az egész történet szörnyen zavaros; érződik rajta, hogy volt egy jó elképzelés, amit újabb, szintén jó ötletek követtek, de az összkép valahogy nem lett az igazi. A főszereplő egy roppant idegesítő karakter, és bár Virginie Efira szerintem jó színésznő, ezzel a szereppel nem sikerült teljesen azonosulnia. Nem mondom, hogy ez volt életem legrosszabb filmélménye, de sokkal jobbat vártam.

 
Mindent összevetve azonban felettébb fárasztó film lett a Szex és pszichoanalízis, amely cím első felét annyiban meríti ki a sztori, hogy van benne egy-két szexjelenet is. több»

A film összbevétele 3 030 970 dollár volt (imdb.com).

 

Justine Triet rendező és Virginie Efira színésznő második alkalommal dolgozott együtt az Egy ágyban Victoriával után. "Virginie új arcait ismerhettem meg ezzel a filmmel. Mindent megértett, hogy mit várok tőle, nagyon gyorsan ment. Miután megtört a jég, bármit kértem, elfogadta, és tökéletesen megbízott bennem" - méltatta a színésznőt a rendező.

(hp)
 

Justine Triet rendező elmondta, hogy a Szex és pszichoanalízist olyan alkotások inspirálták, mint a Titkok nélkül (2008) és Woody Allen filmje, az Egy másik asszony.

(hp)
 

A film versenyben volt az Arany Pálmáért a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.