Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80

A szavak ereje (2018)

Sometimes Always Never
Filmadatlap
 
20
Szereplők
5
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
Ákos Varga   2019. 06. 01.

legújabb vélemény

Scrabble az élet - A szavak ereje

Carl Hunter első egész estés filmje Wes Anderson és Aki Kaurismäki szellemiségében fogant dramedy, mely a sajátosan angol humor mellett a legváratlanabb pillanatokban tud szerethetőn szentimentális lenni. A kissé semmitmondó magyar címmel ellátott A szavak ereje (az eredeti cím – Sometimes Always Never – a zakók elegáns begombolásának alapelvére vonatkozik) története egy apa-fia kapcsolatra alapozva bomlik ki, de annyira, hogy a végére még a krimi elemek is minden gond nélkül elférnek a néhol fanyar humorral nevettető, máskor megrendítően drámai jelenetek mellett. Alan (Bill Nighy) évek óta kutatja eltűnt fiát, Michaelt, eközben viszont másik gyermekével, Peterrel (Sam Riley) egyre távolabb ... több»

 
Nik   2019. 05. 31.

Mit is mondhatnék. Annak ellenére, hogy szerintem egyáltalán nem tartozik a kedvenc műfajaim közé a film, nagyon is elszórakoztatott, és bár nem vagyok biztos benne, hogy valaha még meg fogom nézni, még így is órákig tudtam agyalni a sztorin. Egyszer mindenképp érdemes megnézni!


 
dosty   2019. 05. 30.

Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy ez a film egyszerűen zseniális lesz! Nem csupán az előzetes alapján gondoltam, hogy remek alkotás, hanem számomra Bill Bighy neve is garancia a minőségre. Bár néha a cselekmény egy kicsit leül, mégsem annyira, hogy az ember elveszítse az érdeklődését. Remek volt a helyszín megválasztása is a készítők részéről, irtó jó hangulatot kölcsönzött az egész film alapkoncepciójának.

 
Gwen_mot   2019. 05. 25.

Súlyos drámát is lehetett volna forgatni ebből a történetből, a rendező mégis egy nagyon más koncepciót választott, és őszintén szólva ez egy pazar döntés volt. Elgondolkodtató és humoros film A szavak ereje, amit csak ajánlani tudok.

 
luksa10   2019. 05. 23.

Ha meglátom, hogy jön ez Bill Nighy film, onnantól fogva nem kérdés, hogy megnézzem-e. Na persze mondhatjátok, hogy akkor most is elfogult leszek, de A szavak ereje önmagában egy nagyon erős film, amihez Nighy természetesen hozzá is tud tenni. Remek stílusú, jól megírt, a kellő helyen és módon humoros, nálam telitalálat. Persze mindenki ízlésvilágát fogja kielégíteni, nem egy hollywoodi ezerrel száguldó sztoriról van szó, de egy remek moziról.

Bill Nighy
Bill Nighy
 
Az életbe hosszú idő után visszataláló nagyapa története lehet, hogy nem túl eredeti, viszont kifejezetten hatásos feldolgozást kapott, és meg kell hagyni: a Scrabble sem tűnt még soha ilyen szórakoztatónak. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.