86% 117 szavazat
Tartózkodó érzelem

Tartózkodó érzelem

Persuasion
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Nyolc éve már, hogy Anne Elliot környezetének nyomására elhagyta vőlegényét, amikor Frederick Wentworth újra felbukkan az életében. Hamarosan hirtelen elkapott szempillantások, zavarbaejtő, feszült, várakozással teli pillanatok szemtanúi lehetünk. Vajon felgyúlhat-e még a régi érzelem? Képes lesz-e a már 29 éves Anne ismét magához vonzani a valaha egy hibás döntéssel eltaszított férfit? S hogyan érez az összetört szívű férfi, aki nemcsak ugyanolyan jóképű, mint annak idején, hanem immár kellő vagyonnal is rendelkezik, s akit a környék bájos fiatal lányai egytől egyig meg akarnak hódítani. Jane Austen Meggyőző érvek címen is megjelent regényének filmváltozatában a modern lélekrajz eszközeivel remekül ábrázolja az érzelmek hullámzását remény és kétségbeesés közt.

Forgatókönyvíró: Simon Burke
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2007.12.24. | Netflix (2022.07.16.)

Hol nézheted

Rupert Penry-Jones
Sally Hawkins
Rupert Penry-Jones
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Julia Davis
Sally Hawkins
Amanda Hale
Sally Hawkins
Julie Davis
Sally Hawkins
Amanda Hale
 
2023.08.28 Ergit

legújabb vélemény

Nagy kedvenc minden tekintetben! Nagyon jól tették át a regényt filmre!

9
0
 
2015.06.30 Prücsök

Imádom a romantikus filmeket és ezt a filmet is. Szerintem nagyon jól sikerült, a történet kiváló, nagyon jó lett! A színészek is tetszettek, Sally Hawkins-ről nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó színész! Ajánlani tudom csak!

0
 
2016.05.08 Cordelia Bennett

Jane Austent igazán a britek tudják jól filmre vinni (na jó, egy-két kivétellel). A jellemábrázolásban utolérhetetlen volt az írónő, itt is méltón követik a hagyományt. Aki nem ismeri a történetet, biztosan szorít majd szegény Miss Anne Elliottnak.

0
 
2017.08.04 kadvan95

Rajongom Jane Austen-ért. Ez a film remek adaptáció. Nagyon megfogott érzelmes és szívbemarkoló.

0
 

A film Jane Austen azonos című regénye alapján készült, mely Meggyőző érvek és Tartózkodó érzelem címmel jelent meg Magyarországon.Szerző: rbernadett

#1