Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

Értelem és érzelem (1995)

Sense and Sensibility
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 12. 13.

Alapvetően szeretem a kosztümös filmeket, de ez számomra nagyon unalmas, hiába a parádés szereposztás.

 
indingo   2019. 01. 25.

Romantikus filmek klasszikusa, amelyben a drámaiság és az érzelmek is jelen vannak, hiszen a romantikus regények és filmek mind ezekre épülnek. Több feldolgozás is született Jane Austen regényéből, de nekem ez az 1995-ben készült Emma Thomson és Hugh Grant verzió a kedvencem. A többi szereposztás is parádés.


 
Hedy0809   2017. 03. 09.

Az egyik kedvencem! Láttam vagy 50szer! Cselekmény,érzelem,humor...minden egyes perc leköti az embert. Fantasztikusan jó a vége is! Imádom!

 
adamkatka   2016. 06. 16.

Nagyon szép, megható, megindító film a szerelemről, szenvedélyről,megrázkódtatásról és az igaz érzésekről. Hiteles alakítás, nagyszerű színészekkel és életszerű történésekkel. Nagyszerű a befejezés is.

 
Bekmeli   2015. 03. 28.

Magával ragadó, érzelmes, drámai romantikus film remek színészekkel. Ez a korszak egyébként is egy egyedi hangulati világú. Alapdarab, klasszikus.

Emma Thompson
 

Forgatás közben a Jane Austen Társaság felhívta James Schamus társproducert, hogy panaszt tegyenek, amiért Hugh Grantet vették fel Edward Ferrars szerepére, mivel Grant szerintük túl jóképű.

(kázsé )
 

Az első Jane Austen moziadaptáció 50 év után.

(kázsé )
 

Írás közben Emma Thompson majdnem elvesztette a fájlt a számítógép meghibásodása miatt. Végül Stephen Fry mentette azt meg, miután 7 óra dolgozott azon, hogy kinyerje az adatokat.

(kázsé )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.