Elektronikus mese. Ha figyelsz kicsit közben, tanulságokkal is szolgál. Igazából a szokásosnak mondható forgatókönyv: ramaty életből szabadulni - irány valakit megmenteni ilyen-olyan szedett-vedett segítőkkel - üldöz a gonosz - segítséget kapnak - jó-rossz összecsapása - győzedelmeskedik az önfeláldozó jó. Na jó! :) Ennél azért jóval több. Nézhető, szórakoztató, látványos, még ha mese is. Nem éreztem a 2 óra játékidőt, mert nem ül le a sztori, végig lekötött. Ja, és kaptunk benne egy tavalyi Oscar-díjast. Ha nem csodára várva ülsz neki, 2 óra kikapcsolódást kapsz. Javasolt végignézni, mert választ, enyhülést kapsz az utolsó 5-10 másodpercben. Nem stáblistás jelenet. Az nincs. Amennyiben hasonló koncepcióban komolyabbat keresel, ajánlom Bruce Willistől a 2009-es, Hasonmás című filmet.
Nagyon kidolgozott látványelemek, retro dizájnok és hangulat. Jó betétdalok (Danzig, The Clash). Az elég gagyi, időhúzós, nyálas jeleneteket leszámítva jó kis vicces sztori.
Nem tudjuk, mi volt a cél ezzel a filmmel... Őszintén szólva a történet oké, de lapos, és nem szól semmiről. Próbál lekötni, de nem megy neki. Szellem a gépben... Megint. Egyszernézős.
Azon felül, hogy igazán szórakoztató, a film mondanivalója a technológia kontrollálatlan fejlődésének veszélyeiről, az emberi magányról és az emlékek szerepéről szól. Egy gondolatébresztő mű, amely figyelmeztet arra, hogy a digitális világ milyen következményekkel járhat az emberiség számára.
Látványban klassz, ismert színészek, jó történet. De szigorúan 12 év alattiaknak. Feltételezem, a korhatár-besorolás a mozinézettség miatt lett ilyen dedós. Ha kicsit keményebb lenne, bátran ajánlanám. De kb. olyan, mint egy Walt Disney megfilmesítve. Azoknak érdemes megnézni, ahol kisgyerekek vannak.
Nem vártam sokat. De tényleg. Tudtam mibe megyek bele. De a téma és a világ annyira ígéretes volt, hogy nem hagyhattam ki. De ez a produkció egyszerűen buta, a színészek pedig mintha nem is erőlködnének.
Semmi. Nincs benne semmi, ami eddig a Netflix-produkciókat jellemezte. Végre. Hogy sablonos, hogy nem túl merész, néhol fölöslegesen vicceskedik? Hát most pont nem tudott érdekelni. Látva azt, hogy milyen – hosszú évek óta – a filmes felhozatal, ahhoz képest ez egy elfogadható alkotás. Különleges az atmoszférája. Ennyi most nekem elég. Itt-ott meseszerűnek érződik, de csak a robotkarakterek változatossága miatt. A színészek nem tolták nagyon a szekeret, ez igaz. De ahhoz elég, hogy kikapcsolja a nézőt; a mindennapi gondokat félre lehet tenni egy kicsit. Én ajánlom ezt a filmet.
Végre már egy nagyon jó film! Jó történet. Van mondanivalója. Szuper karakterek és színészi alakítás. Rendezés: perfekt. Ajánlom mindenkinek.