Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
39
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
1
Videók
A generális
 
Hajrakte   2018. 10. 18.

legújabb vélemény

Nagyon jó kis burleszk, mindenképp nézendő, tényleg egy igazi klasszikus mű.

 
Deku   2017. 11. 20.

Minden tökéletes volt benne, látványos és igazán kellemes hangvételű film. Ez a film konkrétan aranyat érő kis alkotás. Zeneileg veszettül ott van nagyon jó hangulatot hoz meg hozzá annak ellenére is, hogy a történet viszont nem annyira megkapó.


 
Berto49   2017. 11. 12.

A filmtörténet legköltségesebb némafilmje

A némafilm burleszkek ikonikus sztárja, a „fapofa” Buster Keaton volt. Karrierjének végét egyrészt a „Generális” totális anyagi csődje okozta, állítólag a filmtörténet legköltségesebb némafilmje volt. A másik ok a következő évben tért hódító hangosfilm. A későbbiekben ugyan kisebb epizódszerepekben játszott (például Chaplin 1952-es "Rivaldafény"-ében, vagy a mai napig sok szempontból a legnagyobb hollywoodi produkciók közé tartozó 1956-os „80 nap alatt a Föld körül” címűben)„ de sztárságáról le kellett mondania. Ezt a filmjét korában a hazai közönség nem értékelte, pedig az amerikai polgárháború valós eseményei inspirálták. Talán az is közrejátszott, hogy a vesztes déliek oldalára állt. A fő... több»

 
Pirospingu   2016. 04. 24.

Ha valakinek Buster Keaton film kell, az ezzel kezdje.

 
Henczi   2015. 05. 25.

Annak ellenére hogy egy nagyon régi film, ma is élvezhető szórakoztató. Talán hátránya a mai filmekhez képest hogy kissé vontatottnak tűnik a cselekmény , lassabban halad a sztori, de összességében egy aranyos, jól összerakott film .

 
Egyáltalán nem hosszú a játékidő (1 óra 10 perc), és jó minőségben megtekinthető a neten teljesen legálisan, ezért érdemes adni egy esélyt ennek a remek darabnak, amely egyáltalán nem tűnik porosnak, a kicsit nehézkes kezdéstől eltekintve mindvégig szórakoztató tud maradni. A sok zseniális jelenetből összeáll egy rendkívül vicces film, amelyről túl kevés szó esik, pedig különleges élmény végigkövetni Johnny és Annabelle kalandjait, kár lenne kihagyni az életünkből!

9/10 több»
 

A "faarcú komédiás" kifejezés valódi oka lehetett az arcideg-zsába is, amely megakadályozta a nevetőizmok működését.

(Berto49)
 

Keaton születési neve Joseph Francis Keaton volt. A Buster-t állítólag a magyar származású Harry Houdini "adományozta", amikor az öt éves korában már kiképzett artista kisgyerekről azt állította, hogy mulatság/os/=buster.

(Berto49)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.