Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
84%
Filmadatlap
 
38
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
1
Videók
A generális
 
Hajrakte   2018. 10. 18.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó kis burleszk, mindenképp nézendő, tényleg egy igazi klasszikus mű.

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Minden tökéletes volt benne, látványos és igazán kellemes hangvételű film. Ez a film konkrétan aranyat érő kis alkotás. Zeneileg veszettül ott van nagyon jó hangulatot hoz meg hozzá annak ellenére is, hogy a történet viszont nem annyira megkapó.


 
Berto49   2017. 11. 12.

0
A filmtörténet legköltségesebb némafilmje

A némafilm burleszkek ikonikus sztárja, a „fapofa” Buster Keaton volt. Karrierjének végét egyrészt a „Generális” totális anyagi csődje okozta, állítólag a filmtörténet legköltségesebb némafilmje volt. A másik ok a következő évben tért hódító hangosfi... teljes kritika»

 
Pirospingu   2016. 04. 24.

0

Ha valakinek Buster Keaton film kell, az ezzel kezdje.

 
Henczi   2015. 05. 25.

0

Annak ellenére hogy egy nagyon régi film, ma is élvezhető szórakoztató. Talán hátránya a mai filmekhez képest hogy kissé vontatottnak tűnik a cselekmény , lassabban halad a sztori, de összességében egy aranyos, jól összerakott film .

Galéria (13)

Videók (1)

 

A "faarcú komédiás" kifejezés valódi oka lehetett az arcideg-zsába is, amely megakadályozta a nevetőizmok működését.

(Berto49)
 

Keaton születési neve Joseph Francis Keaton volt. A Buster-t állítólag a magyar származású Harry Houdini "adományozta", amikor az öt éves korában már kiképzett artista kisgyerekről azt állította, hogy mulatság/os/=buster.

(Berto49)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 18. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 18. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

A jelenettel kapcsaolatosan, amiben Johnnie és Annabelle feltölti a vonat víztartályát, Marion Mack évekkel később bevallotta, hogy nem tudta, hogy el fog ázni. Buster Keaton nem mondta el neki, hogy mi fog történni, így a színésznő meglepődése valódi.

(rbernadett)
 

Buster Keaton mindig azt mondta, hogy ez a kedvenc filmje.

(rbernadett)
 

A vasúti balesetben egy bábút használtak a gépész helyett, ami annyira valósághű volt, hogy a városiak, akik eljöttek megnézni a jelenetet halálra rémültek.

(rbernadett)
 

Keaton számos olyan filmet forgatott, amelynek ott a helye a filmtörténet legjobb vígjátékai között (pl.: Isten hozta, Ifjabb Sherlock, Az ifjabb gőzös), de egyikük sem pályázhat akkor eséllyel a minden idők legjobb burleszkje címre, mint ez az örök érvényű mű.

(dittee)
 
Egyáltalán nem hosszú a játékidő (1 óra 10 perc), és jó minőségben megtekinthető a neten teljesen legálisan, ezért érdemes adni egy esélyt ennek a remek darabnak, amely egyáltalán nem tűnik porosnak, a kicsit nehézkes kezdéstől eltekintve mindvégig szórakoztató tud maradni. A sok zseniális jelenetből összeáll egy rendkívül vicces film, amelyről túl kevés szó esik, pedig különleges élmény végigkövetni Johnny és Annabelle kalandjait, kár lenne kihagyni az életünkből!

9/10 több»