A sötétség szelleme

Ur mörkret

2025.07.15 gabeesz1

Őrült módon beszippantott! A múlt traumái szépen fokozzák a rettegést, miközben minden apró zajt figyelsz a barlangban. A banshee-mítosz hihetetlenül működött, nem kell neki túlzás: a vizualitás és az operatőri munka simán odarakja magát.

2025.07.08 Greta

Nem fogott meg, a másfél órát háromnak éreztem, untam. A hangok és képek jók, de semmi különös, a színészek közepesek, a misztikus háttér, a cselekmény és a karakterek viszont csupa elnagyolt klisé, gyenge forgatókönyv.

2025.07.05 MrBlond

Őszintén nincs annyi innováció benne, hogy kiemelkedjen a műfajból. Jó alap, de valami plusz hiányzik. Ettől függetlenül az alaphangulat rendben van.

2025.07.08 ZsoltSon

Rövid, de ütős – 95 perc alatt megkapod, amit akarsz: izgalom, borzongás, feszültség. Azt pedig külön impresszívnek tartom, hogy nem nyomaszt túl sok klisével.

2025.07.10 Alkalmiboy

Bevallom, imádom az ilyen ‘lassan építkező’ misztikus horrorokat, és ez hozta a hangulatot. A természetes svéd tájak meg a barlangok komolyan működnek, időnként libabőrös lettem. A karakterek közti feszültség végig ott volt, bár a cselekmény néha leült. De simán élvezetes volt az egész.

2025.07.06 airbus

Svéd természet, misztikus víziók, kissé pszichológiai horror beütés – kellemes hibrid, ami képes tartani a tempót, ha nem számítasz nagy meglepetésekre.

2025.07.07 Csak_az_anime

Teljesen beszippantott! A barlangokban való feszültség, a suttogások, az apró hangok – nagyon profin csinálják. A Banshee-mítosz is ütött, pedig nem vagyok túl horrorfan

2025.07.04 Bálint

Az elején szépen építgeti a hangulatot, az erdő és a barlang tényleg fullos atmoszférát teremt. A főszereplők közti dinamika is jól működik, őszintén izgultam értük. Egyedül a végkifejlet lehetett volna komplexebb.

2025.07.09 gerda

Egyszer nézős, kétségtelenül van benne hangulat és szép operatőrmunka. De egy igazán mély történet hiányzik, és a karaktereket se tudtam teljesen megszeretni.

2025.07.03 Peti

Szép svéd tájak, kellemes misztikum, de néha kicsit klisés a sztori – az „ex és volt közös trauma” kombinációt annyiszor láttuk már. Viszont a vizualitás simán viszi a filmet.

2025.07.11 Patrik

Voltak benne klassz hangulati pillanatok – a suttogások a barlangban, a homály – de valahogy nem kaptam meg azt a bizonyos ‘wow’-érzést. Jó filmes eszközökkel dolgozik, de ha már horror, akkor egy kis extra rettegés hiányzott. Két macsó kiabál benne is, de nálam ez csak közepesre ment fel.