Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
50

Úton (2012)

On the Road
Filmadatlap
 
20
Szereplők
3
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Úton
 
Hakker   2018. 02. 28.

legújabb vélemény

Nem volt rossz film, a könyvhöz képest voltak eltérések, de ezek legfőképp, csak részletek kihagyása volt. De gondolom időhiány miatt nem tudták részletesebben elkészíteni. Valahogy úgy tűnt, hogy nem a könyv valódi lényegére fókuszáltak. Jack Ketouac, a legenda szerint, eredetileg ezt a művét, egy papírtekercsre írta, bekezdések és központozás nélkül. Valahogy ezzel a hedonista életszemlélettel, amit a Beatnemzedék képviselt, nem tudok teljes mértékben azonosulni.

 
HercegPeter   2018. 02. 19.

Érdekes film. Pár fiatalról szól, akik folyamatosan be vannak tépve, lopkodnak és azt hiszik, hogy ez így jó. Én nagyon nem tudok azonosulni ezzel a szemlélettel. Szerintem ennek a filmnek semmi mondanivalója nincs. Az időben való haladás is kicsit furcsa, néha azt hiszed hogy hónapok teltek el és mégis csak pár nappal később járunk, máskor meg fordítva. Annyi biztos, hogy van egy egyedi hangulata. Furcsa, hogy azok akik számomra komoly színésznek számítanak csak mellékszerepekben tűnnek fel, úgymint Viggo Mortensen, Amy Adams vagy Steve Buscemi. Utóbbiból sosem néztem volna ki egy ilyen szerepet. Aki látta a filmet az biztos tudja, hogy melyik jelenetre gondolok.


 
keepingboy69   2015. 02. 04.

A könyv jobb lett, ez a film nem igazán adja vissza az "Úton" életérzést. :( És akkor még finoman fogalmaztam. A regénnyel biztosan jobban jártok!

A film összbevétele 717 753 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául szolgáló regényt (Úton) Jack Kerouac 1951-ben írta, de csak 1957-ben adták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.