Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Vizet az elefántnak (2011)

Water for Elephants
Filmadatlap
 
26
Szereplők
14
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
indingo   2017. 05. 03.

Nem volt egy rossz film, tetszett a hangulata és a története. Ami egy picit zavart, hogy nem illett össze a párocska.

 
Artemisia   2018. 01. 21.

A film hangulata mindent visz, a jellegzetes cirkuszi miliő áthatja az egészet.A cirkuszi mutatványok szépek,kidolgozottak,látványosak; már a puszta vizualitás miatt érdemes megnézni a filmet. A karakterek erősek, pl. zsarnok férj,akinek hatalma van, szép,jómódú, mégis boldogtalan feleség, jólelkű,stabil igazságérzetű fiatalember,nem is kell több egy szép,romantikus történethez,persze nem teljesedhet ki ilyen könnyen a románc, a szerelmeseknek meg kell küzdeniük a féltékeny férj haragjával.A tartalmas történet mellett a film feltárja a cirkusz csillogó felszíne alatt az állatokkal való kegyetlen bánásmódot,a folytonos nyomást és áldozatokat,hogy kielégítsék a közönség igényeit. A sminkes és a stylist kiváló munkát végzett Reese Witherspoon-on, gyönyörű a filmben.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 10.

A vizet az elefántnak egy igen érdekes keretes szerkesztésű regény film feldolgozása, amelyben egy idős, sokat megélt bácsi meséli el különös életét, amelyet a cirkusz nem mindennapi világában töltött el és legjobb barátja egy Rosie nevű elefánt volt. Egy jól sikerült szereplő casting eredményeként minden egyes alakítás a helyén van. Robert Pattinsonnak végre sikerült az Alkonyat-széria után megmutatnia, hogy azért tud ő, ha nagyon akar, közte és Reese Witherspoon között pedig megvan a kémia, ami nem hátrány a film szempontjából. Christoph Waltz hozza a neki olyannyira fekvő, a végletekig kegyetlen fószert, amit a színész olyan hidegvérrel és cinizmussal ad elő, hogy az elképesztő (akárcsak a Becstelen brigantyk-ba). Egy kedves film, amelyben természetesen fontos szerepet kap a romantikus szál, ám a történet közben bemutat egy olyan világot (a cirkuszt), amelyet mindig is körüllengett egyfajta misztikum és titokzatosság. Nem ajánlom azoknak, akik szeretnék megőrizni a gyermekkori, cirkuszhoz kapcsolódó vidám élményeiket, mert a film betekintést ad a kulisszák mögé és bizony könnyen megtörheti az illúziókat.

 
Deku   2017. 12. 09.

Egy igazi nagy nulla lett a film számomra semmi újat semmi izgalmasat nem adott. Ennyire betegesen rossz filmet nagyon rég néztem már meg. Eszméletlen volt az ahogy untatott.

 
Manson   2016. 10. 18.

Ötletes, laza sztori, ami igazi kikapcsolódást nyújt a nézőnek. Karakteresek a színészek. Szórakoztató, lazító film, lazulni vágyó estékre kiváló. Érdemes megnézni.

 

A film Sara Gruen azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

A Hiúság vására (2004) című film egyik törölt jelenetében Reese Witherspoon Robert Pattinson édesanyját játszotta, ebben a filmben pedig szeretők.

(ps)
 

A filmben bemutatott elefánt idomítási eszközt a mai napig is használják.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.