Ma ünnepli 66. születésnapját Christoph Waltz, aki leginkább antihősként tett szert világhírnévre. Cikkünkben most az 5 legelvetemültebb szerepét rangosoltuk.

Christoph Waltz 1956. október 4-én született Bécsben. Gyakorlatilag a showbizniszben nevelkedett, nagyszülei színészek, míg szülei díszlet- és jelmeztervezők voltak. 

Waltz a Max Reinhardt Intézetben tanulta a színészetet Bécsben, majd az egyik legrangosabb amerikai intézmény, a New York-i Lee Strasberg Film és Színházi Intézet diákja volt. 

Számos német filmet követően egy csapásra berobbant Hollywoodban, amikor megkapta a  Quentin Tarantino rendezésében bemutatott Becstelen brigantyk negatív hősének főszerepét. Waltz SS-tisztként az egész világot lenyűgözte, előbb Cannes-ban díjazták, majd a legjobb mellékszereplő kategóriában a Golden Globe-ot és az Oscart is elnyerte. 

Ezt követően már a lábai előtt hevert a szakma, és játszott Francis Lawrence Vizet az elefántnak című filmjében, Roman Polanskival dolgozott Az öldöklés istene kapcsán, majd újra Tarantino kamerái elé állt a Django elszabadul forgatásán. A rendező pontosan tudta, mit vár Waltztól, Schultz szerepét kimondottan rá írta, a hatás pedig nem is maradt el. A színész újabb Golden Globe-ot, BAFTÁ-t és Oscart húzott be. 

A sikerek a következő években sem maradtak el, volt a Spectre főgonosza, főszerepet játszott Robert Rodriguez filmjében, az Alita: A harc angyalában majd újra visszatért korábbi szerepéhez Daniel Craig utolsó Bond-filmjében, a 007 Nincs idő meghalni-ban.

Íme, tehát Christoph Waltz 5 legemlékezetesebb filmje, melyben negatív szerepben láthattuk.

#5

64 Zöld Darázs  (2011)

(5) (6)

akció | krimi | sci-fi | thriller | vígjáték

Britt Reid (Seth Rogen) egy igazi nagydumás milliomos, a balhékban elmaradhatatlan társa a hűséges Kato (Jay Chou), aki eredetileg Reid apjának, James Reidnek (Tom Wilkinson) a... több»

Hogy lehetne még ijesztőbb Christoph Waltz? Fegyverrel a kezében üvöltözve Chudnofsky szerepében. Bár nem ez a legemlékezetesebb filmje, de ez a szerep is tökéletesen ült neki.
#4

70 Förtelmes főnökök 2  (2014)

(75) (5)

krimi | vígjáték

A három jó barát, Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) és Kurt (Jason Sudeikis) elhatározzák, hogy a maguk urai lesznek, és vállalkozást alapítanak. Azonban nem sokáig... több»

A Waltz által alakított befektetőtől, Bert Hansontól óvjon meg mindenkit az ég. Nem mondanánk félelmetesnek, de életszagú karakter, akivel sosem szeretnénk kapcsolatba kerülni.
#3

73 Nagy szemek  (2014)

(24) (3)

dráma | életrajzi | krimi | romantikus

Egy film a rendkívüli festő, Margaret Keane felemelkedéséről, az 1950-es években elért elképesztő sikereiről, és a férjével kapcsolatos jogi vitákról, aki igényt tartott a... több»

Nem kimondottan gonosz, de zsarnoki, nárcisztikus szerep volt Walter Keane-é: a férfi, akire mindenki felnéz, miközben kihasználja a feleségét.
#2

77 Vizet az elefántnak  (2011)

(14) (7)

dráma | romantikus

HBO Max | Disney+

Jacob (Robert Pattinson) az állatorvosi egyetemen tanul, amikor hirtelen felindultságában mindent hátrahagy, és csatlakozik egy vándorcirkuszhoz. A cirkusz varázslatos és izgalmas... több»

Waltzot ebben a filmben egy kegyetlen, gonosz, szadista és rideg szívű karakter szerepében láthattuk. Nem csoda, hogy elvitte a show-t.
#1

86 Becstelen brigantyk  (2009)

(106) (30)

dráma | háborús | kaland | szatíra

HBO Max | SkyShowtime

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány... több»

A 2010-es évek talán legördögibb filmes karakterét, a náci Hans Landát sosem fogjuk tudni kiverni a fejünkből. Waltz olyan alakítást hozott, amihez Anthony Hopkins Hannibal Lecter professzora mérhető.