Skót nemzetiségű, többszörös Michelin-csillagos mesterszakács és világhírű vendéglátós. London, Chelsea negyedében nyitotta meg első éttermét, amely három Michelin csillagot kapott. Első főzőműsora a Ramsay - Forráspont volt, amelyben különböző ételek főzési technikáját mutatta be.
2004-ben újabb műsort indított, amelynek címe Ramsay, a konyha ördöge. A műsor tartalma már eltért az előzőtől, itt hanyatló azaz a csőd felé zakatoló éttermeket látogat meg, és ad tanácsokat a tulajdonosoknak, hogy... Több
Skót nemzetiségű, többszörös Michelin-csillagos mesterszakács és világhírű vendéglátós. London, Chelsea negyedében nyitotta meg első éttermét, amely három Michelin csillagot kapott. Első főzőműsora a Ramsay - Forráspont volt, amelyben különböző ételek főzési technikáját mutatta be.
2004-ben újabb műsort indított, amelynek címe Ramsay, a konyha ördöge. A műsor tartalma már eltért az előzőtől, itt hanyatló azaz a csőd felé zakatoló éttermeket látogat meg, és ad tanácsokat a tulajdonosoknak, hogy hogyan térjenek vissza a csúcsra.
2010-től ismét újabb műsort indított útjára, szintén újabb témával, amelynek címe Gordon Ramsay: A nagy szökés, amelyben különböző világtájak konyhaművészetében mutat betekintést a közönsége számára. 2012-ben pedig újfent saját műsorral lepte meg a közönségét, amely immár a Gordon Ramsay Börtönkonyha címet kapta, amelyben elítélteket tanított meg a konyhaművészetére, amelynek célja is van, ha az elítélteket kiengedik akkor ezzel a tudással a könnyebb elhelyezkedéssel segítse őket.
(Orosz István)