Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Az ételművész (2015)

Burnt
Filmadatlap
 
29
Szereplők
40
Vélemények
18
Képek
11
Videók
Az ételművész

Galéria (18)

Bradley Cooper
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Sienna Miller
Daniel Brühl
Sienna Miller
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Daniel Brühl
Sienna Miller
Omar Sy
Alicia Vikander
Daniel Brühl
Sarah Greene
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Emma Thompson
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Uma Thurman
Bradley Cooper
John Wells
Bradley Cooper
Sienna Miller
Sienna Miller
John Wells

Videók (11)

 
Képkockák   2022. 04. 10.

legújabb vélemény

0
A lezüllött Gordon Ramsey?

Évekkel ezelőtt láttam egy trailert a filmhez, azonban sosem fogott meg a története, de a napokban, mikor egy szinkronos filmet kerestem a Netflixen, akkor elmentettem a listába, miután a YouTube-on láttam a film egyik (törölt) jelenetét. Adam Jones séf nem éppen egyszerű dologra szánja el magát, magánéleti gondjaiból kilábalva a harmadik Michelin-csillagját szeretné megszerezni. Ehhez azonban mindent a nullánál lejjebbről kell kezdenie, hiszen az egykor átvert és tönkretett barátaival kell összeálljon, hogy éttermet üzemeltethessen. Adam Jones karaktere egyébként nem egy nagy was ist das, hiszen nagyjából egy lezüllött, amerikai Gordon Ramsey. A film képi világa és vágásai abszolút átlagosnak mondhatóak (nem rossz értelemben), de a karakterek összhangja és az atmoszféra nagyon jól el lett találva. Valószínűleg a témában is van jobb és valósághűbb film vagy akár sorozat, sőt akár izgalmasabb is, de Bradley Cooper filmje így is hozza azt, amire egy esti mozinál vágyunk. A tanácsom, hogy ne éhesen nézd a filmet, mivel néha majdnem nekem is elcsöppent a nyálam, olyan ételeket mutattak be.

 
csd   2021. 01. 17.

0
Nem elég szeretni a főzést

Tekintve, hogy mennyi főzős videót néztem meg az elmúlt két-három évben, őszintén szólva csodálkozom magamon, hogy csupán most kerítettem alkalmat ennek a filmnek a megnézésére. Szerintem nagyon hangulatos az egész, és igazából időnként pusztán ennyi elég is, hogy egy-egy produkció megvegyen engem kilóra. Ami viszont Bradley Cooper alakítását illeti, egy kicsit olyasmi érzés fogott el, mintha ezzel a szerepével már a Csillag születikre készült volna... ez utóbbi tekintetében legalábbis érzek némi önismétlést. A sztori szerintem kellőképpen könnyedén van megírva, viszont külön örömömre szolgált, hogy hősünk múltját egy kissé sejtelmesre hagyták, és nem rakódott rá a teljes cselekményre, meg tudott végig maradni egy kellemes hangulatú, amolyan "önmegvalósításról" szóló történetnek.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 19.

0

Értelmetlen,silány,semmitmondó katyvasz.Ez a téma teljesen hidegen hagy,és Bradley Cooper itt sem tudta bizonyítani,hogy színész lenne,de ripacskodni,azt nagyon tud.Felejtős!

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Még egyszer ilyet nem nagyon akarnék látni, tökre lehangoló volt, hogy ilyen minőségű filmet is képesek kiadni valakik a kezük közül. Bealudtam alatta annyira unalmas lett.

 
Berto49   2016. 12. 04.

0

Bradley Cooper minden pénzt megér! Pörgős, cselekménydús film egy séfről, aki meg akarja szerezni a 3. Michelin-csillagját. Szinte elviselhetetlenül arrogáns, a tökéletességre törekszik, de ugyanakkor remek szakember, minden különcsége mellett szeret... több»

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nekem ez a film olyan unalmas volt, a felééig bírtam megnézni, sőt addig is küszködve. Szinte semmi nem történik főzőcskéznek, kiderül, hogy a főszereplő rengeteg rossz fát tett a tűzre. Az alkohollal is barátságban állt, mindezt nélkülözve megpróbál tiszta lappal kezdeni élni tovább az álmának.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 03.

0

Az ételművész számomra tetszetős film. Az újrakezdésről szól és arról hogy ha van egy dolog is az életedben amiben biztos vagy hogy jól csinálod és szereted csinálni akkor annak kell szentelni az életed. Bradley Cooper kicsit számomra sok volt de sze... több»

A film összbevétele 36 606 743 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 28 442 230 forintot termelt.

 

A filmben szereplő, The Langham néven látható 5 csillagos szálloda és fine dining étterem a valóságban is ezen a néven létezik. Ez eredetileg 1865-ben nyílt meg "Grand Hotel" néven. A hely a Langham Hotels International Limited tulajdona, amely a Langham Hospitality Group néven kereskedik, székhelye Hong Kong.

(Curacao86)
 

A Sienna Miller által alakított Helene Sweeney karaktere azt mondja, hogy a vezetéknevét a férjétől való válása után is megtartotta. Helen férjét, Leon Sweeney-t, Jamie Dornan alkította. Egyetlen közös jelenetüket kivágták a film végső változatából.

(Curacao86)
 

Az étteremvezető, Tony Belardi karakterét alakító Daniel César Martín Brühl González Domingo színész születési helye Barcelona, Spanyolország. Édesanyja spanyol, az édesapja német származású. A gyökerei miatt a szokásostól eltérő, mediterrán, de főleg spanyol ihletésű éttermet nyitott Berlinben 2011-ben, Bar Raval néven.

(Curacao86)
 

Eredetileg Derek Cianfrance rendezte volna a filmet, miután David Fincherrel nem valósult meg a projekt.

(Képkockák)
 

Bradley Cooper és Sienna Miller már szerepelt közösen az Amerikai mesterlövész (2014) filmben.

(Képkockák)
 
Bradley Cooper jól megél kék szemeinek rosszfiús villantásából, s bár korábban már sikerült – legalábbis az Akadémia szerint – érdemes alakítással előrukkolnia, Az ételművész csak arra újabb bizonyíték, hogy a színész egy dolognak van híján, és ez pedig a valódi tehetség. több»
 
Az ételművész nagy erénye, hogy miközben bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé, egy ember, egy egykoron szebb napokat látott sztárséf mélyrepülésének és felemelkedésének is szemtanúi lehetünk. Úgy mutatja be teljesen hihetően ezt a világot, hogy közben élvezhető tartalma is van. több»
 
Bradley Cooper nagyon igyekszik olyan bunkó és mégis zseniális lenni, mint Gordon Ramsay, ám Az ételművész nélküle is működik. Figyelem: ez alatt a film alatt kínos popcornt rágni! több»