Nincs ellenszer a szörnyekre, Jack Black hidegen hagyta a nézőketA kép forrása: 2015 Sony Pictures

Megőrizte első helyét a Hotel Transylvania 2, továbbra is második Az utolsó boszorkányvadász, míg a Mentőexpedíció a dobogó harmadik fokát szerezte meg.

Továbbra is remekel, és már negyedik hete uralja a hazai bevételi toplistát a Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó. A világszerte remek eredményeket produkáló animációs filmre 25 ezer néző 34 millió forint értékben váltott jegyet. Az animációs csak idehaza már közel 300 millió forintos bevételre tett szert. A második helyet a közepesen teljesítő Az utolsó boszorkányvadász szerezte meg. A Vin Diesel nevével fémjelzett fantasy akciófilm bevételei a múlt heti premierhétvégéhez képest 50 százalékkal este vissza. Továbbra is jól teljesít Ridley Scott hazánkban forgatott sci-fije, a Mentőexpedíció. A Matt Damon főszereplésével bemutatott sci-fi öt héttel a premierje után már 364 millió forintot kaszált.

A premierfilmek közül a egyedül Jack Black családi filmje, a Libabőr fért fel. A produkció a maga 13 ezres nézőszámával alig csúszott le az utolsó dobogós helyezésről. Bár a hétvégén hét film debütált a hazai mozikban, nem sok babér termett az újoncoknak. A legjobb eredményeket a Michael Fassbender és Marion Cotillard főszereplésével forgatott Macbeth érte el, azonban még ez is kevés volt a Top10-es helyezéshez. A Hókirálynő (26 mozi) 5,5, míg Az utaskísérő - Senkit nem hagy kielégítetlenül! (8 mozi) 1,8 millió forintos bevételt ért el. A Dheepan - Egy menekült története, a Drifter és a LogIn című filmekről nem érkeztek adatok.

A múlt héten csúfosat bukó Pán már csak a tízedik helyet szerezte meg. A 150 millió dollárból forgatott film a tengerentúlon is alaposan elhasalt, és esélye sincs, hogy visszahozza a gyártás költségeit. Még rosszabbul járt a magyar sajtóban csak gárdafilmként emlegetett Veszettek.  Goda Krisztina új filmje voltaképpen eltűnt a süllyesztőben.

A tengerentúlon egy premierfilm sem tudta megközelíteni a dobogót, így a Mentőexpedíció visszavette vezető helyét. A Jack Black főszereplésével forgatott Libabőr továbbra is a második, míg Steven Spielberg és Tom Hanks drámája, a Kémek hídja akárcsak múlt héten, most is harmadikként zárt. Az Államokban csak most debütáló Az ételművész az ötödik,  Sandra Bullock új filmje, az Our Brand Is Crisis a nyolcadik, míg a Scout's Guide to the Zombie Apocalypse című, előzetesen ígéretesnek tűnő horrorparódia csak a tizenkettedik helyen zárta a hétvégét. 

A teljes hétvégi bevételi listát ide kattintva találjátok.