2018.08.06 01:58 Filmelemző Olvasottság: <100x
5

Javier Bardem és Penélope Cruz alakítása tarja az Escobart

Egészen ambivalens érzéseket keltett bennem az Escobar: egyik oldalról elismeréssel élveztem Javier Bardem játékát, másik oldalról viszont a kihagyott lehetőségek filmjének éreztem az egészet. Elsősorban azért, mert nem tudott igazán újat nyújtani a drogbáróról, vagyis Pablo Escobar valódi természetéről, titkairól, gyengeségeiről, motivációiról, vágyairól és félelmeiről. Fernando León de Aranoa egyszerűen nem készítette megfelelően elő a filmet, nem végzett alapos kutatómunkát, mindent El Patrón szeretőjének, Virginia Vallejo könyvének (Loving Pablo, hating Escobar) anyagára épített. Így elveszett az objektivitás, a sokoldalúság és az érdekességek megjelenítése.

A Netflix által 2015 -ben vetített Narcos sokkal több adalékkal szolgál a drogbáróról, noha a 2018 -as egész estés verziótól várta a világ Escobar igazi bemutatását. Az is érthetetlen volt számomra, hogy miért maradt ki annyi minden a filmből: például a kolumbiai legfelsőbb bíróság 1985 -ös ostroma, mely világhírűvé tette, vagy legelső sikeres kisrepülőgépes csempész-akciója, Barry Seal, amerikai pilótával (egy másik film is feldolgozta Seal sztoriját, Tom Cruis -zal). De említhetnénk legfőbb bérgyilkosát is, akit az alvilág Popeye -ként emlegetett és aki minden bérgyilkosságát intézte és akit ugyancsak kihagytak a filmből.

Javier Bardem és Penélope Cruz alakítása tarja az Escobart

Mindent egybevéve az Escobar ugyan egy érdekes filmes alkotás, ami azonban sajnos a komoly színészteljesítményeken túl nem lett megfelelő alapossággal elkészítve és megrendezve. Nálam kifejezetten Bardemnek és feleségének Penélope Cruz -nak köszönhetően lett csak 4 csillagos. Ha ők nincsenek, akkor menthetetlenül a középszerűségbe fullad a film.

70 Escobar  (2017)

akció | dráma | életrajzi | krimi

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba... több»

5