2019.03.08 01:23 MMcFly2015 Olvasottság: 279x
1

Magas színvonallal sikerült trilógiává bővíteni Hablaty történetét

Noha szeretem a jó meséket, és a stúdió is garancia a minőségre, de valahogy az Így neveld a sárkányodat, nem hagyott bennem mély nyomot a múltban. Rossznak egyiket se titulálnám, egyszerűen van egy ,,sárkányfóbiám", ami miatt, ezt a témát meglovagoló alkotásokat kerülöm. Így hiába láttam mindkét részét korábban, nem sok mindenre emlékeztem a harmadik rész megtekintése során. Ami szemet szúrt és óriási előny, hogy a rendező a filmben is haladt a korral, és a gyerekekből kamaszok/fiatal felnőttek lettek. Ezt, az animációval viccesen, de hatásosan tudtunkra adta.

Ha már az animáció szóba jött. Talán az Így neveld a sárkányodat (most már) trilógia az, amire azt mondom, hogy szemkápráztatóan lett megkreálva. A csaták és a felülnézetes repkedős jelenetek, olyan gyönyörűen néznek ki, mint ha csak az Avatárban lévő Pandora tarka világát mutatnák be. Ha másért nem is, de ezért mindenképpen moziba érdemes megnézni. A főgonosz meglepően jól kivan dolgozva, kellően félelmetes, látványos és motivált. Ez számomra azért nagy szó, mert egy nagysikerű mesefilm, a folytatásokra az esetek többségébe elveszíti eredetiségét a negatív szereplőt illetően. (Gru, Shrek)

Magas színvonallal sikerült trilógiává bővíteni Hablaty történetét

A sárkánynak, Fogatlannak is egy szerelmi szálat behozni a történetbe egy kicsit folytatásszagúnak hatott, mindaddig míg a jól sikerült finálé be nem köszöntött. A lezárás mindenképpen dicséretre méltó, nem csak a filmet, de a három résszé bővített kerek történetet is méltóképpen lezárja. Ahogy az előző részekben is, tapasztalható az érettebb megelevenítés, így szerintem korhatár nem minden tekintetbe helytálló.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland

Hőseink kalandjai egy harmadik epizódban folytatódnak tovább. Hablaty a falu vezetőjévé vált, Fogatlan pedig a sárkányok vezére lett. Barátságuk, úgy tűnik, csakugyan... több»

1