2019.03.15 01:22 MMcFly2015 Olvasottság: 547x
2

A Végtelen háború és a Végjáték közti töltelékfilm, ami hozza a kötelezőt

A képregények világában jómagam elvesznék... Annyit tudok róluk, amennyit a Marvel és a DC filmuniverzum megismertetett velünk. Így a Marvel Kapitány is csak egy új hős(nő) a MFU listáján, de a beharangozójáig egy kukkot nem hallottam a ,,létezéséről". Nyilván kulcsfontosságú a következő nagy durranáshoz, a hamarosan érkező Végjátékhoz. Ezt úgy fogalmaznám meg, hogy töltelékfilm (mint a Hangya, Fekete párduc, Doktor Strange), aminek majd csak később lesz nagyobb jelentősége, valamint jogosan számíthatunk arra, hogy nem is tud kitűnni az immáron 21 filmből álló szériából.

Annyiból viszont különcebb a felvezetés, hogy ,,in medias res" módon, már a képességét birtokolva ismerhetjük meg a főhősünket és szépen fokozatosan, emlékképek útján áll össze az előzménytörténet. Kicsi változás, de éppen elég ahhoz, hogy ne a sablonokra építkezzen. A 90-es évek megformálása elindít bennünk egy retro érzést. Ügyeltek az apró részletekre. Gondolok itt a videótéka polcain szereplő filmekre, a járókelők öltözékeire (walkman használata), autókra, de számomra a Windows 95-tel való poénkodás feküdt a legjobban.

A Végtelen háború és a Végjáték közti töltelékfilm, ami hozza a kötelezőt

A S.H.I.E.L.D. ügynökeinek megfiatalítása minden Marvel fanatistában képes elindítani egy érzést. Samual L. Jackson hozza a bevált lazaságát, és ezzel egy nagyon jól működő poén forrásaként használták fel Nick Furry karakterét. Kétségkívül az ő karaktere viszi el a filmet a hátán. És ha már itt tartunk, megértem a megosztó véleményeket a szereplőválasztásról, hisz Brie Larson nem jó erre a szerepre. Nem tudom, mi okozza ezt az unszimpátiát, de a Bosszúállók eddigi női tagjait megismerve a látottaknál többet vártam. Már csak azért is, mert Carol Danvers figurája egy önálló filmként bukkan fel. Csak remélni tudom, hogy a csapattal együtt töltött idő kikupálja, és nem mindennapi karakterfejlődésen megy keresztül, mert egyelőre kételyeim vannak vele kapcsolatbam.

A minimális fordulat mondhatni kiszámítható, de mégis átértékeli kicsit a jó-rossz szereplők egyensúlyát. Nick Fury szeme iránti rejtély megoldódott. Elpoénkodva… És ez nekem őszintén egy nagy csalódás. A Vasember 3-ban ahogy a főgonosz, Mandarin személye egy poénnal fordulatot okozott, azt itt nem sikerült megismételni. Fury a kezdetek óta fontos személy a csapatban, és ezzel a (vicces) megoldással, belerondítottak az általa felépített képbe. A stúdió az elmúlt években magasra tette a lécet, így 2019-re az eredet sztorik eltörpülnek a főszál mellett, viszont a Marvel Kapitány (is) képes hozni a kötelezőt, minden benne van, ami miatt szerethető és jól működő ez az univerzum.

akció | kaland | sci-fi

1990-ben járunk, amikor a Föld két idegen faj galaktikus háborújának részévé válik. A harcokba belekeveredik egy Carol Danvers nevű földi nő, aki így az univerzum egyik... több»

2