2019.05.08 19:54 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
0

Jól bevált recepten ne változtass!

Jó párszor volt lehetőségem megnézni ezt a Slasher horrort és vele együtt az összes részét (szám szerint 6 részes), de ahogy az lenni szokott, a folytatások elég gyengére sikeredtek, még a második része az, ami elérte az elvárt szintet. Ugyanis a többi már egy gyorsan összedobott, erőltetett folytatás, és csak próbáltak valamit kipréselni a történetből. Sajnálatos, hogy nagymértékben romlott a további részek színvonala, mert remek elképzelés volt ebben az egészben. Mellesleg maga a sztori és az elképzelés, amit az első részben láthattunk, egészen ötletes, és még hozzátenném, hogy rendkívül jó kis cselekményt és háttér történetet kaptunk az elhagyatott turista erdőben élő kannibál „mutánsok” borzalmas mindennapjaiból. A készítők nem is teketóriáztak sokat, már az elején megmutatták és belementek a film lényegébe, mégis mire számítsanak a nézők, és sikerült is nekik egy jót húzniuk a két szerelmes hegymászó rövid szerepeltetésével.

Igazából a filmben a maga egyszerűsége fogott meg, hogy nem vittek bele semmi extrát, úgymond „régimódi” eszközökkel szedték áldozatukat a kannibálok, gondolok itt a puskára, íjra és a jól bevált vadász csapdákra. Mégis tele van brutalitással, amit nagyon jól oldottak meg, valamint feszült pillanatokkal, amik nem voltak kiszámíthatók, és persze a maszkok, melyeket elkészítettek, egytől egyig hátborzongató. De azért nem szeretnék elfogult sem lenni, mert jó pár kérdés maradt bennem, és konkrétan azt sem értettem, hogy miután sikerült elmenekülniük a megmaradt túlélőknek, úgy jött le a folytatás, hogy semmilyen alakulatnak nem szóltak a történtekről, és a kannibálok szabadon csinálhatták a „jól” megszokott dolgukat, miszerint emberekre vadásznak, ezután pedig elfogyasztják őket. Ott van például a történetet felvezető rész, ami elég unalmas volt véleményem szerint, amikor jó pár percig vezet a főszereplő, egy autó sem jön a szemközti sávból, és, mikor épp leejti a CD-t, abban a másodpercben ott terem egy lerobbant jármű. Azért ezt jobban is meglehetett volna oldani, bár nem zárja ki azt, hogy remekül összerakott horrorfilmről van szó.

Jól bevált recepten ne változtass!

Persze, ha már kritika, akkor legyen pozitív jelenet, amiből volt jó pár szerencsére. Amint megpillant a kis csapat egy házat, hogy telefonáljanak és segítséget kérjenek, szép lassan ráeszmélnek, milyen helyen kötöttek ki, de már késő menekülni, mert visszatértek "mutánsaink" a vadászatból, és izgalomtól fűtött állapotban néztem végig, milyen kimenetele lesz annak, hogy kitudnak e menekülni a házból, miután a kannibálok ebéd utáni kis sziesztával új erőre kapnak, de, ahogy az lenni szokott, semmi nem megy egyszerűen. Az első részét csak ajánlanám, aki egy régi motoros, jó kis Slasher horrort nézne meg.

horror | thriller

Chris állásinterjúra indul, mikor bekerül egy dugóba. Hogy elkerülje a késést, úgy dönt, átvág a hegyeken a járatlan kerülőúton. Az úton haladva karambolozik egy másik... több»

0