2019.07.03 19:06 ZozArt89 Olvasottság: 472x
0

Valóban csodálatos

Nagyon tudom szeretni az olyan filmeket, amelyek érzelmesek. Néha jól esik egy szép történet mellett kisírnia magát az embernek. Amolyan lélek méregtelenítés gyanánt. Így “Az igazi csoda” című film trailere után tűkön ülve vártam, hogy vajon milyen módon képes majd megérinteni eme történet, ha egyáltalán képes lesz rá.

Auggie nem egy átlagos kisfiú, hisz arca tele van hegekkel. Mint tudjuk, egy átlagos gyereknek is nehéz lehet az iskolai élet, hisz ennél kevesebb is elég ahhoz, hogy mások kifogják és csúfolni kezdjék. Viszont Auggie veszi az akadályt, és barátokra tesz szert. Eléggé úgy tűnhet, hogy sablonos kis történetet kapunk, de mégse. Ugyanis ezt az elég érdekes élethelyzetet megvizsgálja a film több szemszögből is. Nővére épp úgy nehéz helyzetben van, még, ha nem is gondolnánk első pillantásra. Gondoljunk csak arra, hogy minden gyerek szereti, ha figyelnek rá! Na most Chbosky ügyesen tapint rá a lélek rejtelmeire, mert tudja, hogy azáltal, hogy a szülők csak Auggie-ra figyelnek, a nővérének az az érzése támadhat, hogy ő kevésbé fontos számukra. A történet egyértelműen komoly témát feszeget, ezt pedig ügyesen fűszerezték meg humorral, ami a legjobb pillanatokban tudja oldani a hangulatot. Konkrétan néhol vígjátékba beillő poénokat sütnek el, és engem talán ezzel vett meg igazán magának, nagyon szerethető hangulatot áraszt. Owen Wilson igazából sose volt a kedvenc színészem, de ebben a filmben brutálisan jól hozza az apafigurát, aki próbál laza maradni és poénkodni annak ellenére is, hogy ő is félti és szereti a fiát.

Valóban csodálatos

Összességében: A film nagyon szerethető, humoros és megható történet. Igazán inspiráló tud lenni, mely az emberi empátiát, szeretetet és a kapcsolatokat helyezi rivaldafénybe.

családi | dráma

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás – de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most... több»

0