2019.07.18 14:02 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Már az előzetese alapján sejtettem, hogy valami totál elmerobbant filmhez lesz majd "szerencsém", de azt egy pillanatra sem gondoltam, hogy ennyire jól fogok szórakozni rajta. Tehát nulla elvárásom volt a filmmel kapcsolatban, és ezt a véleményem legelején fontosnak is érzem egyből tisztázni, hogy bárki, aki bármiféle elvárást támaszt eme filmhez, valószínűleg csalódni fog. Mert egyetlen oka lehetett, hogy elkészülhetett, mégpedig, hogy szórakoztasson és, hogy jó párszor a film úgynevezett bénaságain megnevettessen. Igen. Azt hiszem, nem árulók el nagy titkot azzal, hogy a film készítői és egyben a szereplői sem vették egy pillanatra komolyan eme művet (és, hogy őszinte legyek, ebben rejlett az ereje is, hisz csak emiatt tudott szórakoztató lenni).

Valahogy úgy tudnám jellemezni e "remek" film történetét, mintha a Mad Maxből, a Sziklák szeméből, az Alkonyattól pirkadatik-ból és a Mars szelleméből gyúrtak volna egy teljesen elképesztőn működőképtelen elegyet, az ebből kapott filmmasszát megszórták egyedi ötleteikkel, egy csipetnyi 80-as évekre jellemző totál trash műfajjal és bumm, már meg is kapjuk a Party Bus to Hell című filmet. Azt hiszem, ilyen filmnél nem is érdemes színészi alakításokról beszélni; sokat elmondhat erről a tényről az, hogy Tara Reid nevével reklámozták, ami már a film első 10 perce után igencsak meglepő lesz (de, hogy miért is, az maradjon meglepetés, ha mégis rászánod magad egy szórakoztatón béna horror-vígjáték megtekintésére). Viszont mégiscsak érdekesek tudtak lenni a karakterek, méghozzá elsősorban a cselekedeteik, és semmiképp nem az alakításaik miatt.

A másik dolog, amit megemlítenék, a film technikai kivitelezése. Gondolom, hogy nem lehetett túl nagy a gyártási költsége, illetve, hogy eme összegnek egy tetemes részét alkoholra költhették a készítők, mert tiszta elmével ilyen ötletekre képtelen az ember szerintem. A maszkok és a kosztümök rendkívül bénák voltak, de pont így passzoltak igazán a filmhez. Mindezek mellett azért kellőképpen véres lett a végeredmény. Jómagam nagyon is pozitívan csalódtam a filmben, hisz lelkileg felkészültem egy pokolian rossz produkcióra, de valahogy a rengeteg összehordott hülyeség miatt képes volt szórakoztatni és, ha lesz folytatása (amit egy picit reklámoznak is a vége felé), én kíváncsian várom azt is.

horror | vígjáték

Bulizni, drogozni és szexelni vágyó fiatalok csoportja a nevadai sivatagon át halad egy busszal, hogy eljuthassanak egy olyan fesztiválra, ahol minden vágyuk teljesülhet. Csakhogy... több»

0