2019.08.07 09:22 Pisti801227 Olvasottság: <100x
0

Régi összetevők, régi recept újként tálalva

A Transformers franchise nem hibátlan, mégis – a második és ötödik részt leszámítva – kellemesen agyzsibbasztó és egész jól jövedelmező filmeket tudott Michael Bay összehozni. Aztán a sokak által lenézett, szerintem rendesen alulértékelt látványmágus végre kiszállt a szériából, hogy más projektekre tekintsen; ideje volt. Helyét más rendező vette át, akiről korábban alig hallottam. Mivel engem a széria kb. a negyedik résznél veszített el, én sem moziban néztem meg a filmet, hanem itthon. Szerencsére, mert bár vannak erős pontjai, nem biztos, hogy megérte volna nekem a jegyárat. Nézzük azt, ami tetszett!

- A főszereplő csaj aranyos volt a maga módján. Igaz, az eredeti képregényben Űrdongót egy Buster Witvicky nevű srác találja meg, ezzel pedig újfent behódoltak a PC-nek, de a lány karaktere szerethető volt, úgyhogy ez nem volt nagyon megrázó változtatás.

Régi összetevők, régi recept újként tálalva

- Minden Transformer G1 kinézetű volt, például Optimus-nak nem voltak mellei a csőrös kamion miatt.

- Aki szereti a nyolcvanas évek zenéjét is, mint mondjuk én, itt is talált kellemes számot és előadót. A-ha, Bon Jovi, sőt a rajzfilmre utalva hallható volt a The Touch is; jó húzás volt.

- A retro hangulat. Engem ódivatúnak tartottak, de mióta a retro a divat, bebizonyosodott, hogy, ami egyszer megtetszett..., egyszerűen nem cseréltem le az ízlésem trágyára, mint mások, hogy aztán leessen nekik, mégis nekem volt igazam. :P

- A klasszikus gépek, hármas BMW, Corvette és társai.

Viszont sok a kontra is, ami miatt azt mondom, hogy a pozitív kritikák naaagggyyyooon elfogultak voltak, a friss szél fúj szólamot hangoztatva.

- A humor kínos. Komolyan mondom, bugyuta, a Tranformers 2 szintjén. Mióta humoros, ha egy Bogár fenekén ott egy integető kéz? Vagy ha egy robot "most bújj el" címszóval struccpolitikát folytat, de szó szerint?

- A néger srác is, amikor leveszi a csaj előtt az ingét, eltakarja a mellét. Könyörgöm, értem én, hogy kamasz, meg minden. De mi vagy te, nő? Hülye jelenet, szó se róla.

- John Cena – hacsak meg nem találják valami testhezálló szereppel, mint mondjuk az addig bukást bukásra halmozó, GOT-ben felbukkanó és Aquamannel befutó Jason Momoát – a jó büdös életben nem lesz A kategóriás sztár. Karakteres, de nem fogja szerintem a The Rock magasságát elérni, megmarad nekünk amolyan bajusztalan Hulk Hogannek. Ez sem semmi, egyszerű halandó ezzel is simán beérné. Gránitarcú és kb. annyira tud érzelmeket közvetíteni a vásznon, mint egy zsák krumpli.

- Nem volt a főszereplő lányt leszámítva egy (el)ismert arc sem a filmben. Ez jó is, rossz is, könnyebb a szereplőkkel azonosulni, de egy Torturro, Hopkins, LaBeouf (tudom, sokan utálják, de ügyes fiú), Jon Voight, Kelsey Grammer, Tucci kaliberű arc igazán kellett volna.

- Ha elvonatkoztatok a retro hangulattól, ugyanazt kapom, mint a többi részben. Menekülő/verekedő alakváltó robotokat. Persze, aki Transformers filmet néz, ne is számítson másra, de itt nincs semmiféle újdonság, vagy frissesség, egy bérrendező átvette Bay helyét, aki producerként van feltüntetve, de nem lepődnék meg, ha utólag kiderülne, a rendezésbe is besegített. Ha nem, akkor viszont őt másolták, de míg nála élvezhető az egész, mert az akciójeleneteknél pozitív értelemben érezhető a rossz gyerek jelenléte, aki élvezi, hogy elcsórta a papa pornógyűjteményét, itt konzervhatású, egyszer már láttam érzése van az embernek, éppúgy, mint a gyalázatos ötödik rész esetében.

Az, hogy lesz-e folytatás, mivel sikeres volt ez a rész, nem elképzelhetetlen, de azért nem dőlnék hátra a pénzemberek helyében. Ha az ötödik részt, meg ezt összehasonlítom bevétel alapján, ez a rész sikeres volt, de csak azért, mert kisebb volt a költségvetés is, a szériában itt volt a leggyengébb a bevétel. Durván az első rész árából annak a bevételének a felét termelte ki, ami azért nem valami erős. Maga az irány jó, ha ebben az érában és hangulatban folytatják a következő részeket, lehet tenni épp egy próbát azokkal is, de az általam felsorolt negatívumokat szerintem kerülni kellene. Mondjuk engem valamiért még nem kérdeztek meg, de nem is én vagyok az, aki százmilliókból csinál milliárdokat. Az az ő dolguk, ez meg az én véleményem.

74 Űrdongó  (2018)

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Miután Űrdongó menekülésre kényszerül otthonából, Cybertronból, a Földön talál menedéket egy kaliforniai roncstelepen. Egy véletlen folytán talál rá a 18 éves Charlie, aki... több»

0