2020.03.26 13:01 Timon Olvasottság: <100x
0

Üdítő kikapcsolódás

Tartalmaz cselekményelemzést.

A Madagaszkár első két részének rendkívül szoros kapcsolata számomra megunhatatlan. Az elbűvölő látványvilága, a vadregényes tájai, az állatok jól kidolgozott karakterei, jellemvonásai egyedi remek teljesítményként fennmaradnak. Nekem igazából a második rész végén lezárult a széria, de mindazonáltal ennek nem bírtam ellenállni.

Üdítő kikapcsolódás

Ennél meglátszik a sok belefektetett munka, ugyanakkor annyira nem tudja megütni az előző kettő szintjét, mert inkább a színesebb látványvilágot vették itt célba, ellenben a kellemes zord természettel, mint az előző kettő részben. Merészebb elkülönülése miatt tudom mégis ilyen nagyra értékelni, valamint a rengeteg 3D-s, szemet kápráztató, színesebbnél színesebb akciójelenetek, de különösen a vége vitték a prímet.

Ezek árnyékában viszont akad egy-két jelenet, illetve elem, amelyek, nem mondom, hogy nem tetszettek, de bizarrak voltak. Ilyen a trófeagyűjtő őrült nő. Már az elején túl irreális, ahogy a mániájának eleget téve belemegy egy minden, általam eddig látottnál keményebb üldözéses akcióba. Mindegyiknél egyébként már szorongva szurkoltam az állatoknak. A másik bonyolultabb eleme a cirkuszos részek eleje, melyeket egy kicsit erőltetettnek éreztem, valamint túl gyorsan pörögtek az eleje felé az események.

Az új karaktereket, különösen az új állatokét mind jónak tartom. A legjobb jelentek az elején az üldözés, találkozás a cirkuszi állatokkal, és a vége, ahol a tanulsághoz méltón a jók elnyerik méltó jutalmukat, a rosszak pedig a büntetésüket.

Összességében egy többször megnézhető, izgalmas, üdítő kikapcsolódásnak tartom. Ezek után nem tartanám rossznak, ha egy negyedik rész még jönne.

10/9,4

animáció | családi | kaland | vígjáték

Alex (Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Gloria (Jada Pinkett Smith) és Melman (David Schwimmer) még mindig visszavágyódnak az állatkertbe, New Yorkba. Ahhoz, hogy visszajuthassanak a... több»

0