2021.07.12 11:10 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
2

Minőségi folytatás, újra akcióban a Warren házaspár!!!

Sokszor nem úgy sikerül a 2. része egy adott filmnek, mint ahogyan azt elképzelték, és ritkán marad meg azon a szinten, mint a legelső. A horror műfajában már jól ismert James Wan most sem hazudtolta meg önmagát, és egy nagyszerű folytatást tett le az asztalra generációnk egyik legjobb horrorrendezője.

Mondhatnánk, hogy egy tipikus horrorfilm démonnal/démonokkal, de valahogyan mindig sikerül neki jól megfűszerezni ezeket az alkotásokat. Kiemelnék két fontos részletet a filmből, amikre most gondolok. Először is mindig a realitás talaján marad, mondhatni halandóként látja és készíti el a filmjeit, nem visz bele felesleges extrákat, amikkel sokan a saját bicskájukat törik. Hiszen van egy jelenet, amikor a 2 rendőrtiszt sietősre veszi a ház elhagyást, és veszik gyorsra a sétát, amikor a rendőrkocsi felé veszik az irányt, hisz olyan dolgot láttak, amit ember nem igazán tud felfogni. Ez jól adja vissza a néző látószögét szerintem.

Minőségi folytatás, újra akcióban a Warren házaspár!!!

A másik eset pedig az volt, amikor már jócskán a film végénél jártunk, és a mindvégig gonosznak hitt "szellem" volt a "jó", aki pusztán segíteni akart a bajba esett családon. Onnantól vett mást forgatókönyvet a film, és kellett szembenézni az igazi gonosszal, aki rendkívül jó hátteret kapott, és le a kalappal a sminkesek és a készítők előtt, amiért egy ilyen félelmes gonoszt tettek a szemünk elé.

Dicsérni tudom a filmet, mert elérte a célját, volt benne jócskán jumpscare jelenet, és megint csak jól hozta a tőle megszokottat a páros Vera Farmiga és Patrick Wilson. De azért egy jelenetet kiemelnék, mégse legyen tökéletes, a kalapos embert nem igazán tudtam, hová is kéne tenni. Nem kellett volna bele, de kárpótolt a többi jelenet, amit James Wan megálmodott.

horror | misztikus | thriller

A paranormális jelenségek feltárásával foglalkozó Ed és Lorraine Warren ezúttal Angliában próbál pontot tenni egy megmagyarázhatatlannak tűnő ügy végére. Egy egyedülálló... több»

2