2021.10.25 22:00 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
3

A lábamban a bugi, jó sz*r film a boogi

Stephen T. Kay megálmodott valamit. De valahogy azt érzem, álom közben felriadt, és elfelejtette, mit is akart csinálni a jóember. Szerintem nem ezt a szörnyűséget, amit lerakott elénk. A forgatókönyvet Eric Kripke vetette papírra, és szerintem ott jobban festett, mint a filmvászonra felvitel után. Bobby Bukowski hiába próbált meg mindent, valahogy sehogy nem áll össze az egész.Nekem káoszosan és katyvaszosan festett a végtermék. Viszont ami tetszett, az a zene, és ezért nagy respect Joseph LoDuca-nak. Ennyit a film stábjának részletezéséről, lássuk hát a filmet magát, elemezzük egy kicsit!

Tim (Barry Watson) boldogan él a szüleivel otthonukban, édesapja minden este elmond neki egy mesét, de az egyik csendes este az apját valami rettenetes dolog berántja a szobájában lévő szekrénybe. Ezek után soha többet nem látja az édesapját... Ugrás az időben.

A lábamban a bugi, jó sz*r film a boogi

Tim immár felnőttként él, látszólagosan normális életet szerelmével, Jessicával (Tory Mussett), ám gyermekkori traumája és rémálmai előveszik abban a pillanatban, ahogy az édesanyja meghal, és Tim elhatározza, visszatér a régen elhagyatott házba, ahol az egész elkezdődött. Hiszen azóta a bizonyos nap óta attól retteg, a szörny érte is eljön, és ugyanúgy elviszi a "rossz" helyre, ahol az édesapja is van. Mire a srác barátnője odaér, a gyermekkori barát és a szomszédban lakó fiatal lány segítségével veszi fel a harcot a rém ellen.

A koncepció nem rossz, de a megvalósítás sajnos gyenge lett, pedig az ilyesfajta filmek nagy kedvenceim. A félelemfaktor is rendben van, de a CGI és a megvalósítás nagyon nem sikerült. Permanensen nem sikerültek, és ez a rendező és az operatőr nagy hibája. Erre több figyelmet kellett volna szentelniük. Gyermekkori félelmek, sötétségből előkúszó rémület, tisztességes hang- és színhatások, de valahogy mégsem áll össze az egész. Valahogy nincs az a révület, ami egy ilyesfajta filmnél nálam alap. Olyan egyszer nézős, és semmi több.

Belehuppantam a kedvenc fotelembe, kényelembe helyeztem magam, és az egyik kedvenc teámat, az erdei gyümölcsöst szürcsölgetve (hisz tűzforró) ültem le megnézni a Boogeymant... Inkább csalódás, de láttam már rosszabbat is. Kettő csillag, mert Stephen T. Kay nem használta ki a lehetőségeket, amik a forgatókönyvben rejlettek... Oké, azért elalvás előtt csak bevilágítok a telefonommal a szekrényembe. Biztos, ami biztos.

36 Boogeyman  (2005)

dráma | horror | misztikus | thriller

Tim (Barry Watson) látszólag normális, pedig nyolcéves kora óta egy szörnyeteg tartja rettegésben. Miután apját szörnyű kínok között elrabolja a szobájából, a lakásában... több»

3