2021.11.29 00:15 Anti007 Olvasottság: 389x
5

Egy szerelem, aminek csúnya vége lett. A Gucci-sztori!

A megtörtént eseményeket feldolgozó filmek számomra mindig érdekesek. Annak ellenére, hogy úgy ülünk be a moziba vagy a tv elé, hogy tudjuk, mi a történet vége.

A Gucci-ház nem egy széles közönségfilm. Biztos vagyok benne, sokan esetleg csak a párjuk miatt ülnek be rá, mert egy család, egy divatház története nem mindenkit vonz a vászon elé. Akit érdekel a divat, képben van a tervezőkkel, értékeli a minőségi (egyesek számára elérhetetlen) darabokat, szép ruhákat, az már biztosabb, hogy jegyet vált Ridley Scott újabb filmjére, és nem fog csalódni. A film a Gucci családról, divatházról, árulásról, illetve Maurizio Gucci (Adam Driver) meggyilkolásához vezető előzményről szól.

Egy szerelem, aminek csúnya vége lett. A Gucci-sztori!

Patrizia Reggiani (Lady Gaga) egy bulin ismerkedik meg a szerény Maurizio Guccival (Adam Driver), a divatház ügyvédnek tanuló sarjával. Persze, a hölgyet elsőre a név vonzza, de valójában szerelem volt első látásra. Mikor Maurizio bejelenti apjának, hogy szerelmes és nősülni készül, Rodolfo Gucci (Jeremy Irons) nemtetszését kinyilvánítva, határozottan fia tudomására hozza, ha elveszi a szerinte mutatós, de pénzéhes nőt, kizárja örökségéből, és látni sem akarja. Közben a házasság létrejön, így a Gucci família többi tagja is tudomást szerez Maurizio és Rodolfo közti viszályról, és leginkább Aldo Gucci (Al Pacino) próbálja eloszlatni a rossz légkört. Aldo fiaként tiszteli Mauriziót, mivel saját fia, Paolo Gucci (Jared Leto) méltatlan sikereire. Idővel, amikor Maurizio szerelmének lángja halványulni kezd, igazán akkor veszi észre felesége törtetését, aki annak ellenére, hogy őszintén szereti őt, a gazdagság és hatalom is erősen motiválja, illetve a családja ellen hangolja őt. Aztán szépen lassan jön az árulás, hűtlenség, féltékenység és a végkifejlett, a gyilkosság.

Igazán impozáns színészi gárdával kényeztetik a nézőt. Az összes karakter rendben van, azért egy kis hiányérzetünk lehet a végén. Ettől még a film jó! A zene is zseniális, magával ragad és visszarepít minket a 90-es évek elejébe. Lady Gaga parádésan alakítja a szerelemtől és a vagyontól megszédült Patriziát. Egyértelműen az ő alakítása mindenképp említésre méltó. Pár évvel ezelőtt az American Crime Story második évadában Ryan Murphy bemutatta a Versace-gyilkosságot, és azt számomra nem múlta felül A Gucci-ház.

Persze, egy nyolcrészes minisorozatban ez jobban kivitelezhető volt. Ott nem csak az előzmény lett bemutatva, hanem egy kerek sztoriban az egész. Tehát itt Maurizio és Patrizia kapcsolatán van igazán a hangsúly, és amilyen részletes az eleje, a vége kicsit "összekapottnak" tűnik. Ennek ellenére részemről nem okozott csalódást a film. Végig lekötött, a képek, a zene, a sztori szórakoztató és érdekes. Persze a végén itt is ott van az elkerülhetetlen befejezés... az a fránya lépcső, kapubejáró, leszólítás és a vég. Ahogy ez Gianni Versace esetében is történt két évvel Maurizio Gucci megölése után.

dráma | krimi | thriller

Maurizio Guccival, az ikonikus divattervezővel bérgyilkosok végeztek, a nyomozati szálak pedig feleségéhez, Patrizia Reggianihoz vezettek. Az asszonyt 26 év börtönbüntetésre... több»

5