2022.06.25 10:20 BRANTON Olvasottság: 279x
0

Az erőltetett visszafogottság mintapéldája

Patrick Hughes rendező neve számomra érdekes. 2014-ben megrendezte a veterán akciósztárok harmadik ökörködését, A feláldozhatók 3-at,ami az alacsonyabb korhatár-besorolás és a behozott fiatalok miatt nem tudott igazán működni. 2017-ben jött Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds közös filmje, a Sokkal több mint testőr, ami simán fogyasztható volt, jó kis dumák és meglepően bevállalós akciójelenetek. A folytatás mintha mindenből visszább vett volna, kivéve a kreténkedésből, azt triplázták is.

Mit vártam ezek után? Még mindig bizakodó voltam, hiszen ha a rendező neve nem is volt túlságosan bizalomgerjesztő, de azért Woody Harrelson neve garancia arra, hogy minimum egy kellemes filmben részesüljünk. Persze, én kis naiv.

Az erőltetett visszafogottság mintapéldája

Jelen filmünk felállása, szinte egy az egyben megegyezik a Sokkal több mint testőrrel, apróbb különbségekkel. A történet ismertetésével most nem szeretném túlzottan növelni a karakterszámokat, hiszen rengeteg ilyet láttunk. Az egyetlen pozitívum ebben a filmben az természetesen Woody Harrelson. Harrelson kisujjból hozza a karaktert, ami nem meglepő, hiszen egy remek színészről van szó. Kevin Hart itt is olyan mint Kevin Hart, a többiek is hozzák azt amit kell, a nagy semmit. Ha már akció-vígjáték, akkor a néző számít arra, hogy jó akciójelenetek és poénok lesznek. Az a helyzet, hogy ez egy kicsit sem igazolódik be. Ki itt a bűnös? A néző, aki csak jól akar szórakozni?

Esetleg a streaming szolgáltató, ami csal vállat von a közönség szavára, tolja és tolja a szemetet? Nem nehéz kérdés. Ami külön bosszantó, hogy nem működik ebben a filmben semmi sem. Az akciójelenetek próbálnak dinamikusnak tűnni, de inkább kapkodósak és visszafogottak. A humor a legalja, kicsit sem vicces századjára. Harrelson és Hart között abszolút nincs semmiféle kémia, nincs jól felépítve a párosuk. Természetesen a közönség kajálni fogja, hiszen a Netflix tábora megelégszik egy ilyen silány produkcióval is. A streaming szolgáltató legnézettebb filmjei között lesz, pont mint a Red Notice, mert egy kaptafára készült a kettő. Lelketlen, megrendelésre azonnal összedobott darabok ezek, melyeket egy értelmes ember torkán egyszer, maximum kétszer tudnak letolni.

Az elmúlt tíz évben nagyjából egy filmre tudtam azt mondani ebből a stílusból, hogy egy remek akció-vígjáték, az pedig a 2 kaliber volt. Ott volt egy Washington-Wahlberg páros, ami nagyon jól működött. A humor és akció pedig remekül voltak elosztva. A Halálos fegyvert és Az utolsó cserkészt már meg sem merem említeni a 80-as és 90-es évekből. Mintha elfelejtették volna a siker receptjét így 2022-re. Negatív kritika lett ez, amelyen sokan háborogni fognak, hogy "Há’ de mé’ kell fikázni, ha nem tetszik, ne nézd!", de ez van, nem vagyunk egyformák. Remélem, a Netflix előbb vagy utóbb észbe kap, és elkezd visszatérni a pár évvel ezelőtti útra.

akció | dráma | romantikus | thriller | vígjáték

Még a legnagyobb profik is követnek el hibákat, főként akkor, ha egy balfékkel sodorja össze őket a sors. Az alvilág egyik leghírhedtebb bérgyilkosa élete egyik legnehezebb... több»

0