2022.09.06 13:19 erahurka Olvasottság: <100x
1

Nem vagyok Bud Spencer filmjeinek rajongója, de még így is gyenge volt

Ez egy tipikus mai európai vígjáték, ilyeneket a franciák szoktak futószalagon csinálni, és aztán a Vertigo meg a többi független forgalmazó bemutogatja őket moziban nettó három nézőnek. Ami sokak utálatát kiváltotta az a felhasznált alapanyag, mondjuk nekem az sem alapmű, úgyhogy nem rage-elve indítottam a filmet.


Nem vagyok Bud Spencer filmjeinek rajongója, de még így is gyenge volt

Sok helyen olvastam már kritikákat a buggy-ért zajló, puszta közepén megrendezett versennyel kapcsolatban, hát az tényleg elég gáz volt. Pedig csak annyi kellett volna hogy valaki elmondja, hogy Youtube-ra közvetítik, és egyből nem zavaró hogy alig páran mentek ki a halál kolbászára néhány barom egy körös roncsderbije miatt. Mondjuk ahhoz képest mindenkinek vadiúj versenyruhája volt meg a kocsik is elég tiptopok voltak. Ugyanígy az innen kulmináló cselekmény elég vékony, panelekből építkező, nulla eredetiséget tartalmaz.


Ami amúgy nem is feltétlen probléma, mert az eredeti sem a világmegváltó története miatt lett kedvenc, mondjuk nem számomra, de még én is úgy vagyok vele hogy egy aranyos kis nézhető hülyeség, míg ez az új verzió csak nyelvtanulásra alkalmas. A Terence Hill pótlék még csak-csak, de a Bud Spencert helyettesítő csávó nagyon gyenge. Budnak megvolt a fizimiskája és néhány manírja amivel nagyon jól hozta az ilyen unott meg minden féle grimaszokat, ez a csávó abszolút kuka. És még csak nem is kövér, még akkor sem, ha a film egy pontján kifejezetten lekövérezik. Könyörgöm, tényleg nincs egyetlen valóban dagadt olasz színész sem?


A karakterek melletti másik nagy hiba amit elkövettek, az a remake-elés. Mondjuk inkább folytatás, de mivel egyezik a cím és az alapkonfliktus, mindenki így tekint rá és így nézi. Na most amennyire emlékszem az eredeti filmre, ez eléggé eltér tőle, szóval a helyükben inkább megváltoztattam volna azt a pár dolgot is amit kölcsönvettek az 1973-asból, és csak simán a Spencer-Hill páros felélesztésével illetve előttük való tisztelgéssel próbáltam volna eladni. És akkor lehetett volna más klasszikusra is utalgatni. Nem mintha a Különben dühbe jövünk megidézésére való szinte minden kísérlet ne lett volna szörnyű vagy kínos.


Ahhoz képest amit vártam, nem csalódtam, volt benne néhány viccesebb jelenet, de amúgy elég semmilyen, és sajnos utóbbi igaz a bunyókra is.

akció | vígjáték

Bud Spencer és Terence Hill azonos című filmjének feldolgozása, amiben egy testvérpár összefog, hogy visszaszerezzék apjuk szeretett járgányát. több»

1