2022.12.17 15:29 Piczil Zsolt Olvasottság: 519x
3

Értem, hogy Pocahontas mellé felúszott a szabadítsátok ki Willyt!

Mit lehetne írni? Cameron a Bolygó neve: Halálban még nem emberellenesen gondolkodott. Most már igen. A Bolygó neve: Halál filmben be tudta mutatni az emberi gyarlóságot Burke karakterével úgy, hogy nem mondott ítélet az egész emberi faj felett. Értem én, hogy (kevés kivétellel) a homo sapiens egésze lehúzható a klotyón, mert Pandora idegenjei sokkal nemesebbek.

Ugyanakkor egyre kevésbé veszi be a gyomrom ezt a maszlagot. Nagyon erőszakolt, ahogy Cameron visszahozta a legyilkolt karaktereket. Nagyon nevetséges, ahogy próbál tétet emelni a film, és ami az első részben hatalmas helyi háborúvá vált, azt most megoldja egy kiadós szőnyegbombázással. De utána az emberi technika megint visszasüllyed egy olyan részre, ahol az „indián” banditák vonatokat fosztogatnak.

Értem, hogy Pocahontas mellé felúszott a szabadítsátok ki Willyt!

Illetve szuperintelligens, filozofikus bálnákra Ahab kapitánnyal menjünk vadászni, így biztos a siker. Hahaha. Ez a film nagyon primitív nyelvezetű, butácska, és lépten nyomon az emberi kultúrából lopja a (drámai) történetet, alakokat. Csak a pozitív emberi részt kékre festi, vagy annak valamilyen árnyalatára. Így Cameron, bár pont ellentétes indíttatással, de kirekesztővé, elfogulttá válik egy oldallal szemben. Mindegy, a film (egyszer) nézhető, de én csodálkoznék, ha a Pandora-propaganda ellenére nem lenne a későbbiekben hatalmas rajongó tábora az ember haderőnek itt a Földön. Mint a Star Wars univerzumban a birodalmi haderőnek. Mert mi emberek azért az összes hibánk ellenére mindig a saját fajtánkhoz fogunk húzni, nem egy idegenhez. Én ember vagyok, Cameron te nem érzed magad annak?

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»

3