2024.01.02 12:53 Klauka89 Olvasottság: 475x
0

És még csak nincsenek is messze a világtól

Őszintén... ha lenne olyan értékelő csillagocska, ami az „idegesítő” jelzővel van ellátva, hát most arra nyomnék. Megnéztem a filmet, anyám szerint „elgondolkodtató”. Az ám! Csak neki azért, mert imádja a világvége tematikájú filmeket, szerinte úgyis eljön hamarosan...

Szerintem meg az az elgondolkodtató, hogy miért gyártanak le ilyen mértékű katyvaszos filmeket. Leülsz, nézed, és várod az információt. Várod, hogy valami történjen, de ez a film nem szól semmiről. Egész egyszerűen ebben nem történik semmi.

És még csak nincsenek is messze a világtól

Az ember életéből lépten-nyomon ellopnak a filmek órákat, jelen esetben 1 óra 22 percet! Van, aki úgy értelmezi a filmet, hogy a végén biztos csak Rose éli túl, nekem ez nem jött át, semmi nem utalt arra, hogy a többiek meghaltak volna időközben. Ezután kiderült számomra, hogy ez egy könyvadaptáció, és mivel inkább könyvhű vagyok, plusz imádok olvasni, azt reméltem, hogy a könyvben majd több infó lesz, mert egy regény mégis csak alaposabb, mint egy másfél órás összelapátolt film. Totyogó gyermekem mellett egy hetet vett igénybe, mire a könyv végére értem. A könyv igazából adott valamit, meg el is vett. Tetszett a nyers megfogalmazás úton-útfélen. A filmben pontosan az van feldolgozva, ami a könyvben meg van írva, két kivétellel: nincs repülős becsapódás, és nem megy ki a homokos strandra a hajó (ami nem mellesleg szerintem a film legjobb jelenete volt). Szóval a film rendkívül könyvízű, a párbeszédek, a kis, apró részletek, majdnem minden stimmel. Annyi, hogy ott fekete házaspárt alakít H. G. és Ruth, nem pedig apja-lánya párost. Az író leírja, hogy az állatok megérzik, hogy valami történik. De gyakorlatilag 2 napot vannak a félreeső Long Island-i házban hatan, és piszkosul semmi nem történik. Nem találkoznak senkivel (az építészen kívül + a spanyolul halandzsázó bejárónőt is ide vehetjük), nem jutnak be a városba... Összesen 8, azaz nyolc színészre volt ehhez a filmhez szükség. Julia Roberts nem ad hozzá a filmhez, rettenetesen utálom ezt a nőt. A kislányuk marhára furcsa. De a csattanó a végén van, ahol azt hiszed, vár majd valami, most úgyis kiderül, mi történt. Rose talál egy óvóhelyet az erdőn túli házban. Na ééééés? Tele van élelmiszerrel, vannak DVD-k, a Netflix már annyira e világi, hogy a DVD-t ma már mindenki kidobja, igen ám, de ha nincs szolgáltatás, mégis csak megoldható a tévézés, ugye-ugye? Nem mindig a legújabb technika a jó, ezek szerint. A falás is benne van mint a valami furcsa része, ezért zabál fel a végén egy étkezőasztalnyi szénhidrátot a kiscsaj a végén. Úgy érzem most magam, mint megsebzett vad, aki ki akart kapcsolni egy filmen és egy könyvön, azok meg sokkal többet vettek el tőlem, minthogy hozzá adtak volna a napomhoz. Ritkán baromi nagyokat tudok csalódni egy-egy filmben, hát ez most telitalálat.

dráma

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

0